Krig mod piratkopier på Phuket

Pirathandlere protesterer mod politiets konfiskationer: Hvorfor er det kun os, der er jo mange andre, der også sælger kopier.

Det er handlende med boder som denne, der for nylig har fået konfiskeret alle deres kopivarer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Judith Betak
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når man har solgt ulovlige kopitasker og -ure i tyve år, har man vundet hævd på retten til det.

Læs også: Kæmpebøder lurer, hvis du køber falske mærkevarer

Det mener i hvert fald omkring 60 forhandlere af kopivarer i Kata og Karon på den thailandske ferieø Phuket.

I en måned har politiet systematisk konfiskeret de handlendes ulovlige kopivarer og arresteret de ansatte, der ikke har haft deres arbejdstilladelser i orden.

Indehavnerne at forretningerne og boderne var i forvejen blevet advaret om, at myndighederne ville gribe ind, da det omfattende kopimarked "skadede både Thailands økonomi og omdømme".

Men nu tager de handlende til genmæle. For på den måde at lukke op til tusinde forretninger er da netop at skade økonomien, fastholder de.

Politiet er unfair
Hvorfor er det kun os, det går ud over, når der sælges kopivarer alle andre steder? kritiserer de videre. Skal en lov håndhæves, så må det ske over hele øen. Ikke kun i enkelte områder.

Talsmanden for de handlende forklarer i den lokale avis, Phuket Gazette, at problemerne opstod, da den politiansvarlige for Karon-området som "indsamlede penge fra de handlende" ikke behandlede dem fair.

"Så holdt vi op med at betale ham, hvorefter han han klaget til alle instanser og har fået iværksat kampagnen mod os," siger talsmanden til avisen.