Krav om to flysæder til mega-passagerer

Kan du ikke være i et flysæde, må du købe to. Det bliver reglen hos stadig flere flyselskaber.

Overvægtige passagerer, der rejser med enten Air France eller KLM vil pr. 1. februar blive mødt med et krav om at bestille to flysæder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere har Air France været i retten, hvor en overvægtig passager havde søgt om erstatning for "forulempning, da han blev bedt om at købe to sæder."

Læs også: Super-size flypassager

Dengang tabte flyselskabet sagen, og måtte betale 8.000 euro ( knap 60.000 kr.) i erstatning. I dag havde den pågældende passager ikke fået en krone.

Air France og KLM følger nemlig efter de amerikanske flyselskaber, og indfører nu faste regler omkring overvægtige passagerer.
Fra 1. februar er der krav om, at super-size passagerer skal købe et ekstra sæde, og det af sikkerhedsmæssige grunde. 

En talsmand fra selskabet, Monique Matze siger til Daily Mail, at de passagerer, som man i tjek ind vurderer ikke kan være i et sæde, vil blive bedt om at købe et ekstra sæde til 75 pct. af den fulde billetpris minus skatter og afgifter. Nægter de pågældende dette, kommer de ikke om bord.

Af sikkerhedsmæssige årsager
"Vi må være sikre på, at sæderyggen kan bevæges frit op og ned, og at alle passagerer er forsvarligt sikret med sikkerhedsbælte," siger hun.

Viser det sig, at flyet ikke er fyldt, vil den overvægtige passager få refunderet det beløb, han eller hun har betalt for det ekstra sæde.
Reglen træder i kraft 1. februar, og der refunderes fra 1. april.

Men det er ikke alle flyselskaber, der melder så klart ud. Virgin og Qantas vil f.eks. nøjes med at opfordre de pågældende. Her er holdningen, at de overvægtige, der ikke kan være i et sæde, godt ved det, og at de selv køber to billetter.

Gennemsnitsbredden på et flysæde på økonomiklasse er 43 cm.