Kontrasternes by

Tokyo er en by, hvor historien, traditionerne og høflige manerer går hånd i hånd med moderne teknologi, høj effektivitet og ung, farverig vildskab.

Tokyo skyline er et imponerende virvar af lys og liv om aftenen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Man fornemmer det allerede, når man lander i Narita-lufthavnen og tager toget ind til selve Tokyo.

Læs også: Se verdens vildeste trafik

Det super moderne tog med tv-skærme i nakkestøtterne afgår selvfølgelig til tiden.

Videre i det imponerende metrosystem, hvor billetten er et lille kreditkort med en chip, der selv registrerer, hvor langt du har kørt, er det mere reglen end undtagelsen, at japanerne ser tv på deres mobiltelefoner.

Men uden lyd selvfølgelig, så man ikke generer sine medpassagerer. Ser man sig omkring, er alle meget velklædte.

Fra det obligatoriske stilfulde business-jakkesæt og de elegante stiletter, over den traditionsrige kimono og videre til de unge, der repræsenterer alt fra det lyserøde lillepige-look til kæder og mørk punk-rock.

Samtidig går mange  japanerne med stofmasker for munden af hygiejniske årsager. Man skulle jo nødig smitte andre.

Tokyo er byen, der er badet i neonlys, og hvor gigantiske reklamer konstant skriger til dine sanser. Hvor du kan spise den lækreste sushi til ingen penge og shoppe alt det nyeste inden for elektronik og mode.

Skrønen om, at Japan er et enormt dyrt land at opholde sig i, holder bestemt ikke stik længere, men til gengæld er det stadig svært at kommunikere med japanerne, der er ekstremt venlige og hjælpsomme, men taler meget lidt engelsk.