Københavnsk hotel på CNN's grønne liste

Hotel Kong Arthur er kommet i fornemt selskab. Det er udnævnt af CNN til et af verdens ti mest miljørigtige luksushoteller

Foto: PR

Der står cykler, som gæsterne kan låne, og en lille festlig grøn el-bil kan lejes. Det er de mest iøjnefaldende tegn på, at man tænker på miljøet i Hotel Kong Arthur.

Læs også: Dem vil vi ikke dele hotel med

Men der skal mere til end det, for at komme i så fint selskab, som det københavnske hotel er. 

Det er nemlig udvalgt som et af verdens ti mest miljøbevidste hoteller. Listen er offentliggjort på den amerikanske tv-station, CNNs, hjemmeside.

Her har tre rejse-eksperter kigget miljøvenligheden efter i sømmene, og det er ikke nok at købe sparepærer og bede gæsterne om bruge håndklædet to gange for at kalde sig grøn og bæredygtig, fastslår de.

Miljøbevidstheden skal være gennemført i alle dele af hoteldriften. Det er den på Hotel Arthur, som går længere end de fleste.

Hotellet har nemlig siden 2007 været CO2-neutralt, som de øvrige hoteller i Brøchner-kæden. Hotellet, der har 155 værelser, udregner hvert år sit energiforbrug, og køber derpå CO2 kvoter, der svarer til hotellets CO2-udledning.

"Den miljøvenlige holdning er en væsentlig del af en samfundsansvarlig hoteldrift, som er vores koncept. Samtidigt er vi også overbeviste om, at en miljøvenlig profil er en god forretning. Grønne hoteller efterspørges i stigende grad. Det er CNNs liste et klart udtryk for," siger marketingchef Kirsten Brøchner fra Brøchner Hotels.

De øvrige 9 hoteller på CNNs liste ligger i Costa Rica, Kenya, New Zealand, USA, Tyskland, Italien, Spanien, England og Tyskland
 

Læs også: Københavns bedste billige hoteller