Københavns Lufthavn satte passagerrekord

Trods færre start og landinger i 2012 steg antallet af rejsende med 2,7 pct. i 2012, og lufthavnen satte rekord med i alt 23.3 millioner. passagerer.

Foto: Claus Bech

Københavns Lufthavn satte passagerrekord i 2012 med 23.336.187 rejsende.

Se også: Modeikoner shopper i lufthavnen

Med en stigning på 5,3 pct. af den internationale trafik er det den, der trækker væksten sammen med et øget antal transferpassagerer.

”Den markante stigning i antallet af transferpassagerer på 7,3 procent og stigningen i antallet af interkontinentale passagerer på 10,2 procent viser, at vi har styrket vores internationale position som det vigtigste nordeuropæiske trafikknudepunkt," siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavn i en pressemedellelse.

Færre start og landinger
December, som traditionelt er en stor rejsemåned, bød på et lille fald i passagertallet på 0,4 procent i forhold til året før.

Forklaringen, i følge lufthavnen, er, at mange sandsynligvis har taget en lang juleferie væk fra den danske vinterkulde og først er returneret i begyndelsen af 2013.

Det bevirkede, at der var næsten 60.000 flere afgående end ankommende passagerer, hvilket er usædvanligt.

Det er bemærkelsesværdigt, at passagerer-antallet satte rekord samtidig med, at fem store konkurser i europæisk luftfart i 2012 påvirkede trafikken i Københavns Lufthavn, og antallet af starter og landinger faldt med 4,2 pct.

Sammenholdt med stigningen i passagertallet betyder det, at flyselskaberne har fløjet med bedre belægning samt større fly.

Se også: Så meget ferie har du i 2013