Københavns Lufthavn har fået meget mere plads

Slut med at klumpe de ankomne passagerer sammen foran paskontrollen. Nu kan man komme fra flyet på anden sal i Finger C med egen paskontrol.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er fly fra Asien, USA, Rusland, Kina og andre lande uden for EU og Schengen-aftalen, der ankommer til Finger C i Københavns Lufthavn. 

Læs også: Gourmet-klasse i Københavns lufthavn

De skal nemlig gennem pas-kontrollen, som ligger her, og det har ofte givet lange køer på meget lidt plads, når flere store fly er ankommet samtidig.

Da den interkontinentale trafik samtidig er steget med mere end ti pct. i årets første ni måneder, er den udvidelse til i alt 255 mio. kr, som Københavns Lufthavn i går indviede, meget velkommen.

Mere smidig ankomst
Lufthavnen har udvidet med 5.100 nybyggede kvadratmeter i Finger C. Her er bygget en anden sal på  2.200 kvadratmeter, hvor passagererne fra de yderste gates kan ledes op til deres egen pas-kontrol på i alt 1.900 kvadratmeter.

Dermed kan alle Finger C's gates klare schengen-passagerer, før var det kun 60 pct. af dem. Det skulle gøre ankomsten til København Lufthavn mere smidig. 

Desuden er der bygget en ny tredje sal på Finger C med panoramalounge og eget trappetårn, og flere gates er blevet udvidet, så der er plads til yderligere siddepladser til de helt store fly.

Plads til yderligere udvidelser
Fra paskontrollens fire spor er der nu seks og plads til at udvide yderligere, og sikkerhedskontrollen er udvidet fra tre til fire spor, og der er plads til at udvide til seks spor, hvis der bliver behov.

"Det første indtryk af Danmark er meget vigtigt, og med den stigning i den interkontinentale trafik, vi har oplevet, har det været nødvendigt at udvide Finger C for at kunne fastholde væksten og lufthavnens World Class Hub," siger  administrerende direktør, Thomas Woldbye, Københavns Lufthavne A/S.