Knogleekspressen i luften

SAS klar til at flyve ueldige skiturister hjem for Europæiske Rejseforsikring.

Foto: Vibeke Toft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For et par år siden blev den offentlige rejsesygesikring ændret, så den ikke mere omfattede hjemtransport, hvis man blev syg eller skadet under ferien i Europa.

Læs også: Guide til rejse-regel-junglen

Siden da har man selv skullet sørge for forsikring, eller selv betale sig ud af problemet, hvilket kan blive en dyr, dyr affære, hvis man i værste fald må transporteres hjem i ambulancefly.

Europæiske Rejseforsikring lancerede imidlertid straks en ren hjemrejseforsikring, så man med den og det gule sygesikringskort var dækket som før.

Og forsikringsselskabet  fragter derfor hundredevis af skadede skiturister hjem fra Alperne. I år har man allerede reserveret pladser om bord på SAS og Austrian Airlines fly fra München, Geneve og Innsbruck i skisæsonens travleste periode.

Som i gamle dage
Første afgang finder sted 16. januar - og hjemtransporten  vil foregå på samme måde, som "i gamle dage", da SAS fløj "Knogleekspressen" for den offentlige sygerejseforsikring.

”Med den aftale vi har indgået med SAS kan vi igen i år få vores kunder, der kommer galt af sted, hjem særdeles hurtigt og effektivt. Det er helt i tråd med vores høje krav til vores kundeservice” siger underdirektør i Europæiske Rejseforsikring, Niels Grosen.

Hvert år tager over en million danskere på skiferie, og flere tusinde oplever, at deres ferie bliver ufrivilligt afbrudt på grund af mere eller mindre alvorlige uheld på skipisterne.