Knogleekspressen flyver igen

Skiferie og skader hænger uheldigvis sammen, og hjemtransporten må man selv forsikre sig til.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er uheldet ude, så er hjemtransporten for egen regning.
Sådan var det også i sidste skisæson, men alligevel er der stadig mange danske skiturister, der glemmer eller ser stort på ændringerne i den offentlige rejsesygeforsikrings dækning.

Læs også:
Nye regler for knogleekspressen
Klassisk Alpeperle

Og det kan blive en dyr "forglemmelse", hvis man med gipsbenet selv skal ud at købe anden hjemtransport eller endnu værre må hjem med ambulancefly.
Med en privat rejseforsikring er hjemtransporten imidlertid dækket. Europæiske Rejseforsikring har endda en ren hjemtransport-forsikring, og selskabet er igen i år i samarbejde med Danish Air Transport klar til at flyve skadede skiturister hjem fra Alperne. Der er fra starten af februar planlagt flyvninger fra henholdsvis Innsbruck i Østrig og Grenoble i Frankrig, og i de travleste uger, hvor de fleste danskere er på skiferie, i uge 7 og 8, flyves der to gange om ugen.
Med om bord i "Knogleekspressen", som skituristerne kærligt har døbt flyet, og som Europæiske i år har fået registreret som officiel betegnelse for hjemtransporterne, er Europæiskes egen læge. Desuden er der en ikke-medicinsk medhjælper, som kan hjælpe med at gøre flyveturen så behagelig som mulig for de uheldige skiløbere med brækkede lemmer eller ledskader.
Årligt kommer mellem 4.500 og 5.000 danskere til skade under skiferien, og heraf er omkring 1.000 alvorligere ulykker.

Foto: Scanpix.