Klimahensyn er varm luft

Danskerne vil ikke betale ekstra for co2-venlige rejser

Ifølge en meningsmåling, som Codan har lavet, vil kun 11 pct. af danskere betale for CO2-kompensation. Den manglende vilje bliver bekræftet af en række flyselskaber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

Når når der skal lægges kolde kontanter bag de varme ord om alt det gode, vi danskere gerne vil gøre for miljøet, så forbliver tegnedrengen i lommen.

Læs også:
Flyselskab beder passagerer tisse før afgang

Det viser et CO2-tjek, som søgemaskinen Viviro.com  har foretaget: Forsvindende få betaler ekstra for at rejse med ren samvittighed.

For nok ser vi gerne politikerne nå frem til en aftale på klimatopmødet i København i disse dage, men når det kommer til at betale ekstra for at kompensere for CO2-udslippet ved en flyrejse, så er det meget få som gør brug af det.

»Meldingen fra flyselskaberne er, at det drejer sig om nogle få procent af de rejsende, som er villige til at betale ekstra for at gøre deres rejse CO2-neutral« fortæller Kenneth Karskov fra Viviro.com.

Flyselskabet Austrian har således hver måned 1.800 passagerer, som betaler for at gøre deres flyrejse CO2-neutral. Det svarer til 9 pct. af de, som booker en flybillet på selskabets hjemmeside, men kun 0,2 pct. af det samlede antal rejsende med Austrian.

»Den gode vilje ser ud til at stoppe ved pengepungen. Markedet for flybilletter er ekstremt prisfølsomt, og vi ser, at selv små besparelser kan få folk at ændre deres rejsevalg. Det samme gør sig tilsyneladende gældende med miljøet.

Den ekstra udgift til at gøre rejsen CO2-neutral springer vi elegant over,« forklarer Kenneth Karskov.