Kinas nye lyntog

Det nye kinesiske højhastighedstog fra Shanghai kan køre op til 416 kilometer i timen.

Den 200 kilometer lange tur mellem Shanghai og turistbyen Hangzhou kan nu gøres på tre kvarter. Prisen er godt 150 kroner for en billet på første klasse. Fold sammen
Læs mere
Foto: EPA / STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I slutningen af 2009 rullede Harmoni-ekspressen ud på de kinesiske skinner til en rekord som verdens hurtigste tog. Ruten mellem millionbyerne Wuhan og Guangzhou (tidligere Canton) på 1.100 kilometer kan dermed gøres på sølle tre timer. 

Se også: Verdens travleste skinner

I denne uge kunne kineserne igen stige ombord på et nyt højhastighedstog. Denne gang på ruten mellem Kinas største by Shanghai og turistbyen Hangzhou 200 kilometer syd for Shanghai. 

Gennemsnitsfarten på det nye tog er ligesom Harmoni-ekspressen 350 kilometer i timen, men toget har under en prøvekørsel vist, at det kan tilbagelægge hele 416 kilometer i timen. 

Det har taget 20 måneder og et ukendt antal milliarder kroner at gøre skinnerne klar til det hurtige tog. Det er dog ingenting i forhold til Kinas vigtigste tog-projekt - den 1.300 kilometer lange tur mellem Beijing og Shanghai, som efter planen skal stå klar i 2012. Og betyde, at turen mellem de to kinesiske metropoler kan gøres på under fem timer. 

Kina vil, når den rute åbner, kunne prale af 110.000 kilometer togskinner, der forbinder landet på kryds og tværs, heraf er cirka 13.000 beregnet til højhastighedstog.