Kend din nationalsang eller ryg i fængsel

Filippinerne debatterer en ny lov, der kan medføre fængsel for filippinere, der ikke viser glæde over nationalsangen.

I Fillippinerne debatterer de, om der skal vedtages en ny lov vedr. deres nationalsang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Evans
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke usædvanligt, at lande er glade for deres nationalsange, og i Filippinerne debatterer de lige nu, hvorvidt der skal vedtages en ny lov vedrørende deres nationalsang.

Loven går kort og godt ud på, at man bliver straffet med bøde – eller endda fængsel – hvis man ikke synger nationalsangen »Lupang Hinirang« med behørig energi og glæde.

Bøden kommer til at være på mellem 6.000-12.000 danske kr., og glemmer man at udvise glæde en gang mere, ryger man altså i fængsel. Det skriver New York Times.

Desuden kræver loven ligeledes, at alle skolebørn kan nationalsangen udenad, og den kræver også, at sangen synges i et bestemt tempo – mellem 100 og 120 beats pr. minut. Filippinerne er som sagt langtfra det eneste land, der holder meget af sin nationalsang. I Indien spilles nationalsangen, inden en film starter i biografen, og her skal man rejse sig op – ellers risikerer man at blive anholdt. Det skete for 19 mennesker i december måned.

Også i Thailand har man lovkrav om nationalsagen, der bliver spillet på højtalere i offentlige skoler, kontorer m.m. kl. 8 om morgenen og kl.18 om aftenen. Ligeledes kræver myndighederne, at man står op, mens sangen spiller, og at man er stille.