Kend din nationalsang eller ryg i fængsel

Filippinerne debatterer en ny lov, der kan medføre fængsel for filippinere, der ikke viser glæde over nationalsangen.

I Fillippinerne debatterer de, om der skal vedtages en ny lov vedr. deres nationalsang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Evans

Det er ikke usædvanligt, at lande er glade for deres nationalsange, og i Filippinerne debatterer de lige nu, hvorvidt der skal vedtages en ny lov vedrørende deres nationalsang.

Loven går kort og godt ud på, at man bliver straffet med bøde – eller endda fængsel – hvis man ikke synger nationalsangen »Lupang Hinirang« med behørig energi og glæde.

Bøden kommer til at være på mellem 6.000-12.000 danske kr., og glemmer man at udvise glæde en gang mere, ryger man altså i fængsel. Det skriver New York Times.

Desuden kræver loven ligeledes, at alle skolebørn kan nationalsangen udenad, og den kræver også, at sangen synges i et bestemt tempo – mellem 100 og 120 beats pr. minut. Filippinerne er som sagt langtfra det eneste land, der holder meget af sin nationalsang. I Indien spilles nationalsangen, inden en film starter i biografen, og her skal man rejse sig op – ellers risikerer man at blive anholdt. Det skete for 19 mennesker i december måned.

Også i Thailand har man lovkrav om nationalsagen, der bliver spillet på højtalere i offentlige skoler, kontorer m.m. kl. 8 om morgenen og kl.18 om aftenen. Ligeledes kræver myndighederne, at man står op, mens sangen spiller, og at man er stille.