Kamp om verdens længste flyrute

Qatar Airways kan prale af at have verdens længste flyrute. Fold sammen
Læs mere

Der er kamp om de lange flyruter hos de store flyselskaber. Alle vil gerne kunne sige, at de har den længste rute. For bare en uge siden var det således Emirates, der kunne prale af at have verdens længste flyvning fra Dubai til Auckland, New Zealand.

Men de blev sidste søndag overhalet af Qatar Airways, der nu har retten til at kalde sig flyselskabet med verdens længste rute.

Også denne rute går til Auckland i New Zealand – men denne gang fra Qatar. Det er 350 km. længere, hvilket ikke betyder det store, når man er oppe i de højder.

På turen med Qatar Airways tager det fem minutter længere på udturen og ti minutter længere på hjemturen.

Begge ruter tager stadig mere end 17 timer og krydser angiveligt ti tidszoner. Men Qatar og Emirates er ikke de eneste flyselskaber, der kæmper om de lange ruter.

Det australske selskab Qantas har bekræftet, at de fra marts 2018 vil åbne – på det givne tidspunkt – verdens længste rute fra London til Perth.

En tur, der også kommer til at tage lidt mere end 17 timer. Også Singapore Airlines åbner i 2018 en rute til New York, der kommer til at strække sig over 15.300 km – en tur der kommer til at tage knap 18 timer.

Læs mere: Skærmene fjernes fra ryglænet

Læs mere: Dansk turisme sætter ny rekord