Kamelburger et kæmpehit

I Dubai er hamburgeren byttet ud med kamelburgere, og retten er hurtigt blevet et hit.

Local House i Dubai har haft stor succes med deres noget utraditionelle ret, kamelburger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Her er de fleste blevet trætte af bøf og kylling, så derfor ville jeg prøve med en kamelburger, og det er blevet en stor succes," siger restauratør Ramesh, Dubai til CNN.

Læs også:
10 retter, du helst vil undgå på rejsen

Han ejer spisestedet Local House, og kamelburgeren er nu blevet populær flere andre steder i Mellemøsten.

Ramesh fastslår, at kamelburgeren både er sundere og smager bedre end det amerikanske alternativ. Burgeren serveres med cheddar-ost, pommes frites samt en milkshake med mælk fra kamel. Og hamburgerbrødet er byttet ud med khameer, et lokalt brød.

Den populære kamelburger har givet blod på tanden hos restauratøren. Ramesh vil nu indrette en særlig afdeling i restauranten, kaldet Camel Corner. Der skal sælges kamelsuppe, kamelsalat og kamelbøf.

Han tror selv, at kamelburgeren er blevet så populær, fordi man har blandet lokale traditioner med moderne mad. Og det er både lokalbefolkningen og turister der er faldet for den ny burger, der koster ca. 30 kr.

Der er flere, som nu interesserer sig for kamel-produkter. Sidste år etablerede sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum et selskab, der producerer eksklusiv chokolade lavet af kamelmælk.