Kæmpe prisfald på flyrejser til Paris

Den voldsomme konkurrence blandt flyselskaberne har ført til store fald i billetpriserne til flere storbyer - topscorer er Paris.

Vue over Paris sent om aftenen. I baggrunden ses La Defense-kvarteret. Mangler du inspiration til storbyferien, kan du se alle guides og artikler om storbyferie her. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fred Dufour
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom brændstofpriserne fortsat stiger, så har forbrugerne stor glæde af den benhårde konkurrence i luften.

Læs også: Guide: Weekend i Disneyland Paris

Den seneste udgave af Dansk Flyprisindex viser, at prisen for en flybillet retur fra København til Paris de sidste to år er faldet med 36 procent, mens en returbillet København-Amsterdam er blevet næsten 20 procent billigere.

Liberaliseringen af det europæiske luftfartsmarked tog for alvor fart i 1990´erne. Sammen med lavprisflyselskabernes entré i markedet har det været medvirkende til at skabe et helt nyt prisniveau for flyrejser mellem de europæiske lande.

Selvom mange troede, at markedet nåede sit absolutte lavpunkt omkring 2009, fortsætter priserne med at falde, men dog i højere grad på de destinationer, der ikke hidtil har været konkurrenceudsatte.

Se også: 5 åndehuller i turistede Paris

Af sted til byernes by
Et godt eksempel er de to europæiske storbyer Amsterdam og Paris. Hidtil har SAS sammen med henholdsvis hollandske KLM og franske Air France domineret trafikken fra Københavns Lufthavn til de nævnte byer.

Men mellem København og Paris har lavprisflyselskaberne easyJet og Norwegian holdt sit indtog i løbet af de seneste 24 måneder, mens rejsende til Amsterdam nu også kan flyve med Cimber Sterling fra København eller direkte med KLM fra Aalborg eller Billund.

Dansk Flyprisindex, der udgives en gang om måneden af rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk, har sammenlignet prisen for en returbillet fra København til henholdsvis Paris og Amsterdam i uge 36 i 2009, 2010 og 2011.

I 2009 kostede billetten Paris retur 1.058 kr., i 2010 var prisen 839 kr., mens den i 2011 var 675 kr. i uge 36. For Amsterdam retur var priserne 701 kr., 665 kr., og 571 kr.

"Prisudviklingen på de to destinationer dokumenterer, at trods øget omkostningsniveau hos luftfartsselskaberne, vil en skærpet konkurrencesituation altid være til gavn for forbrugerne. Konkurrencen vil udvikle sig, således at vi i de kommende år får endnu flere destinationer til lavpris,” siger adm. direktør Ole Stouby, Travelmarket.dk.

Se også: 5 »grønne« i Paris