Kæmpe guide til timer i transit

Mange af vinterens rejser går via en mellemlanding i en af Europas store lufthavne. Rejseliv guider til fem af de største og hvad man kan bruge ventetiden i dem til.

Ventetiden ved en mellemlanding behøver ikke være kedelig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Charles de Gaulle, Paris

Er opdelt i tre terminaler, som man kommer rundt mellem via et shuttle-tog. Den største og den, de fleste danske rejsende formentligvil mellemlande i, da det er her, alle Air France fly opererer fra, er terminal 2. Denne terminal er opdelt i syv afgangshaller (2A-2G).

Shopping

Designerbutikker
Lufthavnen har et stort udvalg af filialer af de store modehuse, fra Hermès til Hugo Boss, og fra Lacoste til Armani. Butikkerne findes i både T1 og flere af afgangshallerne i T2.

La Maison du Chocolat, 2F
Chokolade af høj kvalitet er i ditto kurs hos mange af de passagerer, der mellemlander i Charles de Gaulle, og et af de steder, man kan impulsshoppe sig fattig i alt fra gavebokse med trøffelchokolade til nødder dækket i tyk, mørk chokolade, er La Maison du Chocolat.

Cartier, 2F
Vil man gerne vende hjem fra ferie med et kvalitetsur om håndleddet, er Cartier et godt bud på stedet at købe det. Har man ikke feriebudget til et ur i den prisklasse, kan man fordrive ventetiden med at vinduesshoppe i den elegante butik i T2.

 

Mad og drikke

Brasserie Flo, 2G
Charles de Gaulle har trods sin størrelse og beliggenhed i et land, der er kendt for sit køkken, ikke et imponerende udvalg af caféer og restauranter med gastronomi af høj klasse. Et af de få bud på mere end en slatten sandwich er Brasserie Flo, der er indrettet som et ægte parisisk brasserie med hvide duge på bordene og en disk proppet med alt fra havet som blikfang. Har man travlt, kan man bestille fra »Flo express« menuen, som serveres inden for en halv time.

Paul
Er alt, hvad man har brug for, en hurtig sandwich før eller efter flyveturen, er Paul et udmærket bud. Paul er ikke en fornem restaurant, tværtimod kan den bedst karakteriseres som en bod. Men kvaliteten af sandwich er i forhold til prisen okay, og så går det hurtigt. Man kan også få kager af forskellig slags.
Paul findes i alle terminalerne.

Vin et compagnie, 2C
Frankrig er som bekendt blandt andet kendt for sine landets mange vinstokke. Hos Vin et compagnie kan man forkæle sig selv med en smagsprøve på så mange druer, som man har tid (og lever) til. Den elegante boutique fører et udvalg fra alle landets mest prestigefyldte vingårde.

 

Aktiviteter

Playstation areas
Man behøver ikke være barn for at blive begejstret over muligheden for at træde ind i en verden af spil. I alle terminalerne er der indrettet specielle såkaldte Playstation 3-stationer, hvor man ganske gratis kan gribe joysticket og bruge tiden på at konkurrere mod sig selv eller hinanden i en lang række spil.

Video Lounge
Fra december kan man som passager i Charles de Gaulle bruge ventetiden i lufthavnen på at gå i biografen. Det foregår i en ny video lounge, hvor man – gratis – kan se film og serier på 3D skærme og fra bløde sæder med indbyggede højtalere. I første omgang får Terminal 2E en video lounge, men det er planen, at der med tiden skal være 11 »biografer« i Charles de Gaulle.

Massage
Efter en lang nat i et økonomiklasse-sæde er der formentlig en del kvinder, der ikke føler, at de ligner en supermodel. Har man tid, kan man hos Be Relax få lagt en makeup, der sletter alle spor af dårlig søvn. Er man mere til forkælelse af kroppen end udseendet, kan man få en massage af alt fra skuldre til fødder, og i tidsintervaller fra ti til 60 minutter. Det er muligt at booke i forvejen, men ligesom spa-huse i andre lufthavne kan man også bare møde op. Be Relax findes i terminal 2A, 2C, 2E, 2F, 2G.

 

Faciliteter

Wifi: Der er 15 minutters gratis adgang til wifi i lufthavnen. 

Børn: Charles de Gaulle har pusle-områder til babyer, hvor man uforstyrret kan skifte ble. For de større børn er der legepladser, børne-tv hjørner og gratis malebøger, som man kan downloade fra lufthavnens hjemmeside.

Lounges: Tre af lufthavnens lounges er for alle: United Red Carpet Club, American Airlines Admiral’s Club Lounge, og Air Canada Maple Leaf Lounge (bemærk, at denne lounge kun har åbent kl. 7-14.30). I alle lounges er drikkevarer, snacks og adgang til wifi inkluderet i prisen fra 150 kr.

Bad: Kl. 10-18 kan man på timebasis leje et værelse på hotel Ibis i lufthavnen, hvor man kan tage bad. Det koster 75 kr.

Næste side: Schiphol, Amsterdam

Rejseliv.dk spørger: Har du andre gode forslag til underholdning i transit-tiden? Kom med en kommentar her.