Jorden rundt uden bagage

Sig nej til forsvundne kufferter og lufthavnskaos ved bagagebåndene. Gør som Rolf Potts, der er på verdensrejse helt uden bagage.

Foto: Screendump fra Viddler.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Travel light - hedder det, når man rejser med meget lidt bagage.

Læs også: Verdens første Twitchhiker

Rolf Potts rejser ultralight.

Journalisten, som bl.a. skriver for National Geographic Traveller og Conde Nast Traveller, er i øjeblikket under en seks ugers verdensrundrejse, ikke alene uden indtjekket bagage, men også uden traditionel "større" håndbagage som kabinekuffert eller rygsæk.

Han har ikke mere bagage med sig, end han kan have i de mange lommer, som det specielle rejsetøj, han er iført, er forsynet med. Og det er i øvrigt producenterne af rejsetøjet, der har sponsoreret hans rejse.

Turen startede sidste uge fra New York i USA og ruten går via London og forskellige destinationer i det vestlige Europa til Marokko, Egypten og Cairo, videre til Sydafrika, Bangkok og Singapore og via New Zealand retur til New York, hvor han efter planen lander 2. oktober.

Bagagen i 18 lommer
Rolf Potts vest er hans "hjem". Den er forsynet med 18 lommer, og de kan rumme alt, hvad han mener at have behov for under den seks uger lange rejse.

Her har han tandbørste og tandpasta, pas og kreditkort, iPod, et lille trådløst tastatur og et lille kamera plus blok og kuglepen.
Desuden har han pakket lommerne med en t-shirt, undertøj, briller, læbepomade, solcreme og en lille flaske med skyllemiddel samt sæbe, så han kan vaske sit lette og hurtigtørrende rejsetøj.

"Det kan alt sammen være i vestens lommer, uden jeg behøver at bruge de store sidelommer i bukserne, så jeg har stadig plads til souvenirs," siger han til Travel News.

Sjovere at rejse let
Formålet med rejsen er naturligvis at promovere det specielle rejsetøj, men også idéen at rejse let.

"Generelt er det at rejse let, f.eks. kun have en mindre rygsæk med sig, ikke alene smartere, men ofte også billigere. Det gør desuden rejseoplevelsen meget sjovere," hævder han efter at have prøvet det i nogle uger.

Under rejsen blogger Rolf Potts, og han er i øvrigt ledsaget af en videofotograf, som vil dokumentere turen, som menes at blive den første fuldt beviste rejse jorden rundt uden bagage.

Læs også: Mor følger backpacker-søn med GPS