Januar classic

Foto: Søren Bistrup. Judith Betak.
Læs mere
Fold sammen

Jeg har en drøm – nej, jeg har mange, for årets første måned er som skabt til at nære drømme.

Den har korte dage med mange mørke timer tilsat vinterregn og rusk, og den er samtidig for rigtig mange af os den måned, hvor der skal tages et opgør med julens kalorieudskejelser. Altså også en måned med afsavn for ikke at tale om strikse slankekure, og med en knurrende mave og underskud på lysbalancen er man ekstra modtagelig for alt, hvad der kan få én til at drømme sig væk.

Til det kan jeg anbefale Rejseliv:

Med udsigt til flere uger på smalkost er der føde for øjnene i guiden til michelinstjerne-restauranter i Hong Kong. Der er over 60 af dem i byen og tænk; på en af dem serverer man gåsenudler for under 30 kr.

Jeg drømmer om at smage denne nuddelret og opleve mere af Hong Kong, hvor jeg for flere år siden under en rejse havde et stop-over. Men selv på et kort besøg kan man kan komme meget omkring. Både i Hong Kong og i andre af Asiens storbyer. Se artiklen om 24 timer i Bangkok, hvor jeg med en overnatning nåede både at opleve den grønne natur midt i byen og at komme under jorden og på toppen af den thailandske hovedstad.

Bare tanken om den store natur kan også få min rejselyst til at boble. Jeg føler heden og de svirrende fluer, når jeg læser beretningen om Vestaustraliens tørre, røde ørken med aboriginere, kameler og ørkenvejen, hvor læderhudede jackaroos med smalle øjne under bredskyggede hatte for hundrede år siden drev kvægflokke sydpå til salgsmarkederne.

Mørke januar tørster efter farver, som i den udstilling om designeren Jean Paul Gaultiers modeverden, »fra sidewalk til catwalk«, som har gået sin sejrsgang verden rundt og allerede er set af over en million mennesker. Fra april er udstillingen i Paris i Grand Palais.

Og i juli er der endnu flere farver i byernes by, når det årlige »Carnaval Tropical« spilles, synges og danses gennem byens gader. Det vil jeg gerne opleve.

Hjælp dine drømme på vej med guiden til 15 oplevelser i 15.