Jagten på det store kick

New Zealand er et paradis for eventyrlystne og natur­elskende mennesker. Intet sted er koncentrationen af aktiviteter og adrenalinkick større end i Queenstown. Tag med Rejseliv på en hæsblæsende tur.

Sydøen af New Zealand er et af jordens smukkeste steder. Her er alle muligheder for aktiv ferie. Et godt udgangspunkt for aktiviteter er Quennstown, hovedbyen sydpå. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tourism New Zealand
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Queenstown, New Zealand. Bare sig navnet og der står eventyr, uovertruffen natur­ og vilde aktiviteter i øjnene på de fleste ­mennesker.

Næste: Helikoptertur til Milford Sound

Alene afstanden til Danmark gør landet til noget eksotisk, nærmest drømmeagtigt, for de fleste danskere.

Med optagelsen af store dele af »Ringenes Herre« triologien omkring årtusindeskiftet fik hele verden øjnene op for, hvor smukt landet er med sin naturmæssige variation og flere forskellige klimabælter.

Læg dertil, at der kun er en befolkningstæthed på cirka 14 mennesker pr. kvadratkilometer, at store dele af landet er beskyttet af nationalparker, og new zealænderne er noget nær verdensmestre i at udnytte deres naturmæssige rigdom og invitere turister med ud i den med et sandt bombardement af aktiviteter.

Hvalsafari, dykning, jeepture, jetboating, sejlads, motorcross, fiskeri, bungy jump, bjergbestigning, trekking, ski, mountainbike, kajak og kanoture, helikopterture… Listen er uendelig.

New Zealand er til gengæld ikke et land, man skal tage til, hvis man elsker storbyer og shopping. Der er København, eller enhver europæisk hovedstad, mere interessant.

Men er drømmen at prøve sig selv af, komme lidt væk fra menneskemængden, måske få et enkelt adrenalinkick i ny og næ, er New Zealand ikke bare et godt bud, det er formentlig i top tre over lande, hvad angår muligheder, tilgængelighed, priser, sikkerhed og kvalitet i de ture og udflugter, der tilbydes.

Kiwierne er utrolig stolte over deres natur. De ved, de har noget særligt at vise frem, og det er ikke uden grund, at DOC, Department of Conservation, er New Zealands største jordbesidder.

Intet sted i New Zealand er koncentrationen af aktiviteter og turoperatører større end i Queenstown. Inden for de seneste år har driftige sjæle og den magtfulde lokale Maori-stamme forvandlet de enorme naturområder til et udendørs Mekka for friluftsfolk, eventyrfugle og mennesker, der bare søger fred og alenehed. 

Efter sigende er der mere end 150 aktiviteter at vælge imellem, foruden dem man selv kan finde på. Særligt om sommeren, foråret og efteråret er der grund til at besøge Queens­town, men også om vinteren (vores juni-juli-august) er der gang i den.

Der forvandler byen sig til et af de mest populære ski- og snowboardområder på den sydlige halvkugle – hvilket dog lyder af mere end det er, ikke mindst for en dansker med et minimum af skierfaring fra de sydeuropæiske alper eller de norske og svenske fjelde mod nord. 

Rejseliv har været i Queenstown for at tjekke aktiviteterne ud. Med verdensklasse natur og aktiviteter i så rigt mål, som det sydlige New Zealand byder på, er man nødt til at prioritere med hård hånd – ellers løber både tiden og budgettet fra én.

For selv om priserne generelt er konkurrencedygtige og attraktive for danskere, løber det hurtigt op. Ikke mindst hvis man er en familie, der skal af sted, eller gerne vil smage mange af retterne fra det store adventure tag-selv-bord.

Rejseliv tager dig med på 4 hæsblæsende ture...

Næste: Helikoptertur til Milford Sound