Italien topper på kør-selv ferier

Igen i år er Italien danskernes foretrukne ferieland, når vi kører selv. Tyskland er nummer to på listen foran Frankrig.

Ponte Vecchio broen over Arno-floden er den mest berømte og fotograferede bro i Firenze i Toscana. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er maden. Det er vinen. Det er landskabet. Det er vejret.
Italien har det hele, og igen i år topper støvlelandet top-fem listen, når danskerne tager på kør-selv ferie.

Det er FDM, landets største kør-selv ferie arrangør, som hvert år sender 160.000 danskere på kør-selv ferie, der har målt på årets salgstal. Og de viser, at Italien er mest populær med 33 pct. af alle bookinger. 

Læs også: Guide rastepladser på den tyske autobahn

”Danskerne har en forkærlighed for Italien. Vi laver italiensk mad derhjemme og nyder italiensk vin. Landet passer godt til, hvad danskerne gerne vil have på ferien af både kultur, natur, mad og ikke mindst vejret. Den rimelige køreafstand fra Danmark til Italien gør ligeledes landet til et oplagt rejsemål for børnefamilier”, skriver adm. direktør i FDM travel, Jan Lockhart i en pressemeddelelse.

Især Gardasøen, Toscana og kystbyerne ved Adriaterhavet er populære.

Tyskland, som ellers har ry for at være landet, vi hurtigt suser igennem, lever ikke op til dette rygte. Tyskland er den næstmest populære kør-selv ferie destination, og det er især Nordtyskland og de kystnære områder, som man hurtigt kan køre til, de danske børnefamilier vælger.

Igen i år er Frankrig nummer tre på listen. Her spreder FDMs bookinger sig lige fra det nordlige Alsace til Disneyland i Paris og til den sydlige franske Riviera. 

Læs også: Gadgets som gør kør-selv ferie sjovere

De to sidste lande på top-fem listen er Østrig og Kroatien. De fleste danskere rejser til Østrig om vinteren på skiferie, men stadig flere får smag for landet som sommerferiedestination blandt andet på grund af de mange aktivitetstilbud som vandring og mountainbike.

Kroatien har i år skubbet Spanien ud af top-fem. Men det er kun i kør-selv sammenhæng, at Spanien er nedadgående som rejseland. Spanien er fortsat det land, som flest danskere vælger at holde ferie i, når man inkluderer flyrejserne. Her er det især de populære spanske ferieøer som Mallorca, der hitter, og de nås lettest med fly.