Island fester igen

For 39. gang markerer Island sommerens komme med 14 dages kunst og musikfestival i Reykjavik fra 15. maj. Kom med fra 2.099 kr.

Londonbandet Tiger Lillies spiller i den islandske opera i forbindelse med Reykjavik Kunst Festival 29. maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: pressefoto fra Reykjavik Kunst Festival

Tiger Lillies, Bob Mintzer, Reykjavik Big Band, og et hav af teaterforestillinger, danseoptrædender samt alle former for kunst fra hele verden.

Se også: Woodstock i Berlin

Island fejrede for første gang sommerens komme tilbage i 1970 og har siden slået dørene op for to ugers festivas i den anledning hvert år i maj under navnet Reykjavik Kunst Festival.

Det er dog ikke kunst i traditionel forstand, turister og islændinge kan opleve i den islandske hovedstad, musik har på dette års udgave af festivalen fået en særlig plads i programmet, bl.a. vil der være premiere på den færøske opera "The Madman's Garden", mexicansk-canadiske Lhasa de Sela vil give sin første koncert i årevis, og man vil kunne opleve det islandske symfoni orkester, dirigeret af den legendariske russer, Gennady Rozhdestvensky. For bare at nævne nogle få højdepunkter fra det spækkede program. 

Festivalen breder sig også geografisk ud af de vante rammer. Der er events i gaderne, i fyrtårne, på særligt smukke steder i den omgivende natur, og tilskuere vil, for første gang nogensinde, blive inviteret ind i privaten hos en række forfattere og høre dem læse højt fra deres værker.

Rejs og fest
Flyselskabet Iceland Express har i anledning i festivalen strikket et tilbud sammen til danskere, der gerne vil opleve kunst og musik i Reykjaviks gader. Prisen lyder på fra 2.099 kr. for fly og to nætter på hotel i den islandske hovedstad.

Derfra er op til en selv, om det skal være en billig eller ekstravagant festival. Rigtig mange af de over 500 events, der er i gang i løbet af de 14 dage, festivalen varer, er gratis, mens man må grave i pengepungen for at sidde med ved de fleste af de store koncerter. F.eks. står koncerten med Tiger Lillies 29. maj i ca. 900 danske kroner.