Irak ønsker sig turister

Det hærgede land sender delegation til Englands største rejsemesse for at sælge Irak som turistland

Den berømte Ishtar port, opført af Kong Nebukadnezar (604 - 562 f.Kr.) i Babylon. Den originale port er opstillet på Pergamon museet i Berlin. Irakerne har konstrueret en eksakt kopi (billedet) af indgangen til kong Nebukadnezars paladser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katherine M Roth/HO

Irak er ikke det første rejsemål, der overvejes, når ferien skal planlægges, men det vil irakerne gøre noget ved. Landet sender en officiel delegation til Storbritanniens største rejsemesse, World Travel Market, for at gøre britiske rejsearrangører opmærksomme på Iraks turist-muligheder, skriver Mail Online.

Læs også: Saddams palads som museum

Det er første gang i flere årtier, at Irak har deltaget i en rejsemesse. Med krigen i frisk erindring trækker Iraks vigtige historiske steder formentlig ikke bekymrede ferierejsende voldsomt, men det vil delegationen altså søge at ændre. Man nævner ruinerne af Babylon, de hængende haver og de historiske mindesmærker i Bagdad som oplagte rejsemål.

Chef for World Travel Market, Fiona Jeffery, siger til Mail Online: "Det er ganske vist i sin spæde begyndelse, men Irak har potentialet til at blive en turistdestination, præcis som Vietnam, Cambodia, Kroatien og de andre tidligere jugoslaviske lande. Turisme har hjulpet mange krigshærgede lande med at komme på benene igen, og det samme kan ske for Irak."

Faktisk er der allerede et enkelt engelsk rejsebureau, der arrangerer rejser til Irak. Det er rundrejse-specialisten Hinterland Travel i Yorkshire. Siden marts har selskabet gennemført fire rundrejser i Irak.