Invasion af hajer tiltrækker turister

Turister får et kick af at svømme med den hajart, som den sydaustralske kyst nu får besøg af på grund af klimaforandringer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den australske delstat South Australia har langs sine kyster fået besøg af en relativt venligsindet haj-art og nu håber man, at hajen kan være med til at tiltrække turister, der får et kick af at svømme med hajer.

Læs også:
"Shark fight club" i Dubai
Haj-klar til sommerferien
Svøm med delfiner
Vilde elefanter går gennem hotelreception

Haj-arten, der i Australien kaldes "grey nurse shark", er ret udbredt rundt omkring Australien - og rundt omkring på kloden for den sags skyld - anses i almindelighed for at være ufarlig. Hajerne optræder langs South Australias kyst på dens vej mod varmere have.

Langs andre australske strande er det blevet populært at dykke med den medgørlige haj, der er mest aktiv om natten.

Vi har mulighed for at etablere dykke- og svømmeture med hajer, som de gør på østkysten," har Corey Bradshaw, der er tilknyttet som forelæser på University of Adelaide.
Normalt anses South Australias kyster for koldere end dem på både den australske øst- og vestkyst, men de seneste år har klimaforandringer gjort kysterne mere tillokkende for hajerne, oplyser Corey Bradshaw.  

Selv om grey nurse shark" anses for harmløs, er der på verdensplan registreret 76 angreb på mennesker. Heraf har to været dødelige.

Foto: Colourbox.com