Ingen turister i Indien

Hotellerne kæmper for at fylde værelserne. Turisterne vælger uden om Indien efter terrorangrebet i Mumbai.

Foto: Maria Bendix Olsen

År efter år er det gået fremad for turismen i Indien, og i oktober 2008 blev Indien kåret som 2. bedste land at rejse i. Men nu - for første gang siden 2002 - er strømmen vendt. Terrorangrebet i Mumbai har skræmt turisterne i en sådan grad, at de helt vælger uden om Indien.

Hotellerne kæmper for at fylde værelserne og oplever den ene aflysning efter den anden, selv om vintersæsonen traditionelt tiltrækker flest turister til Indien, fortæller Stand By med citat epn.dk. Og det er ikke kun Mumbai turisterne vælger uden om.

Nedgangen rammer alle dele af landets turisme fra de billige badeferier ved Goa til de luksuriøse togrejser med det fornemme Royal Rajasthan on Wheels, der er så hårdt ramt, at der undertiden køres med ganske få passagerer i toget, der ellers har plads til 82.

Peter Kurien, adm. direktør for Jasmine Palace Hotel, udtaler, at antallet af afbestillinger på grund af den økonomiske krise er vokset yderligere efter terrorangrebene i Mumbai, og at alle hoteller og restauranter, der normalt er helt udsolgt netop nu – i dag blot er halvt fyldte.