Ingen Trump-effekt hos danskerne

Danskerne har ikke droppet at rejse til USA efter Donald Trump blev præsident - det viser ny undersøgelse.

Donald Trump har ikke skræmt danskerne væk fra USA. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom der er blevet skrevet vidt og bredt om USAs præsident, Donald Trump, lader det ikke til at have skræmt danskerne fra at rejse til USA. Det viser en undersøgelse, som TUI har foretaget blandt deres kunder. De har spurgt 1.200 danskere, om deres lyst til at rejse til USA er blevet ændret og i så fald hvorfor.

Her svarer 19 pct., at de faktisk er blevet mere interesserefr i at rejse til USA det seneste år. 64 pct. udtrykker ingen ændring, mens 17 pct. fortæller, at de er blevet mindre interesserede. Ud af de 17 pct. er der 54 pct., der forklarer, at den manglende interesse bunder i den ændrede politiske linje i USA.

»Der er ingen tvivl om, at danskernes rejselyst bliver påvirket af et lands politik. Vi vil hellere rejse til lande, hvor vi kan spejle os i værdierne. Men når det kommer til USA, vil de lave priser – på især flyrejsen – i længden opveje, at en mindre gruppe bliver hjemme på grund af Trump,« fortæller Nikolai Johnsen, der er pressechef for TUI i Danmark, og fortsætter: »Selv om USAs præsident nok har givet turismen en del buler, så mener jeg, at effekten er kortsigtet. Præsidentembedet er tidsbegrænset, men USAs kultur er endeløs,« siger Nikolai Johnsen.

Tal fra Trafikstyrelsen viser da også, at der ikke har været et fald i antallet af rejsende til USA. I stedet har der været en stigning på ni pct. i antal rejsende fra Københavns Lufthavn i løbet af årets første fire måneder sammenlignet med sidste år.