Indtag Tokyo med alle dine sanser

De spændende oplevelser står i kø i Tokyo. Vi guider her til fem anderledes af slagsen i den japanske millionby.

08REJFOTO-102924.jpg

1. Alsidigt kvarter

 

Harajuku-kvarteret i distriktet Shibuya er mest af alt kendt for japansk ungdomsmode. Den smalle gade Takeshita Street er et virvar af unge japanere udklædt som Manga-figurer, outrerede gademusikanter og de kendte sodavandsautomater på ethvert gadehjørne. Gaden er bestemt et besøg værd, men Harajuki-kvarteret er andet og mere end denne strækning. Blot ti minutters gang stik vest for gaden finder man et hyggeligt område med mange lækre butikker og caféer gemt i de små gader.

Hvad: Harajuku-kvarteret
Hvor: Omote-Sando Station

2. Kaffepause i Shinjuku

Foto: Nana Hagel.

I Tokyo finder man nogle af verdens bedste kaffebarer. Her går håndværk, smag og æstetik op i en højere enhed. Kaffebarerne kan også tilbyde en tiltrængt pause fra en hektisk dag i den travle storby, og derfor kan det godt betale sig at navigere efter de bedste af slagsen. En af dem ligger i Shinjuku-kvarteret, som er et af de mest larmende og overvældende områder i byen. Kvarteret karakteriseres af brede shopping-boulevarder, hvis mange varehuse og luksuriøse butikker nemt kan konkurrere med Manhattans mondæne Fifth Avenue i New York. Når kaffelysten melder sig, skal man blot dreje ned ad en lille sidegade, hvor 4/4 Seasons Coffee ligger på et lille gadehjørne. Indenfor er der lyst og venligt, og stemning er afslappet. Her er bønnerne i fokus, og man kan nyde håndbrygget filterkaffe lavet på friskristede bønner fra eget risteri – selvfølgelig brygget på japansk Hario-udstyr. Den hyggelige kaffebar serverer også forskellige toasts – både salte og søde af slagsen.

Hvad: 4/4 Seasons Coffee
Hvor: 1F 2-7-7 Shinjuku-ku

3. I køkkenhimlen

Når kokkene fra Tokyos restauranter mangler udstyr til deres køkkener, er der ét sted, de tager hen: Kappabashi Street. Gaden, der er beliggende mellem Ueno -og Asakusa-kvarteret, byder på over 170 butikker, der sælger alt fra keramik til gryder, pander og riskogere. Her finder man kvalitetsmærker som f.eks. de kendte Hario kaffekværne- og tragte samt smukke Tamaha-knive. Priserne er skruet i bund, og der er penge at spare på både de kendte mærker og på håndlavede spisepinde og smukke matcha-tekopper.

Hvad: Markedsgade
Hvor: Kappabashi Street

Læs også: Mærk suset på fem sjove kælketure i Tyrol

4. Moderne fusionsramen

Facaden syner ikke af meget, og hvis man ikke kender til restauranten Kitchen Troquet i forvejen, er den nem at misse. Men indenfor er der fyldt op med sultne japanere, der optager de kun omkring ti spisepladser i den lille restaurant. Her får man den klassiske nudelret ramen, dog på en måde, du sikkert ikke har smagt den før. Temaet er italiensk, og dermed er den lille familieejede restaurant et godt eksempel på det moderne japanske fusionskøkken. Ramen-retterne har navne som ’all arabiata’ og ’bolognese’. Kortet står på japansk, men der er tilføjet engelske stikord ud for de fleste retter, og håndlavede tegninger gør det endvidere muligt at vælge det rigtige.

Hvad: Kitchen Troquet
Hvor: 153-0051 Meguro-ku

5. Japansk zen i storbyen

Så snart man træder ind i lobbyen på luksushotellet Aman Tokyo, forsvinder storbyens støj. Den erstattes af en blid baggrundslyd af rindende vand fra det store springvand i hotellets midte. Luksushoteller er på ingen måde en mangelvare i den japanske million-by, men Hotel Aman adskiller sig alligevel fra resten. Hotellet er designet med stor respekt for japanske traditioner og design og skabt udelukkende i tre materialer: træ, papir og sten, som alle typiske for japansk byggekunst. Hotellet i Otemachi Tower tæt ved Tokyo Station er spredt ud over seks etager. På disse finder man blandt andet en spa-afdeling i to etager samt en restaurant, en bar, et bibliotek og endda et cigarrum.

Alle værelser er indrettet med inspiration fra traditionelle japanske ’ryokan’-gæstehuse med skydedøre, vægge beklædt med lyst træ og japansk kalligrafi på væggene. Badeværelset er udstyret med et stort badekar, og de traditionelle måtter på gulvet er heldigvis udskiftet med behagelige senge, hvorfra man kan slappe helt af og nyde den spektakulære udsigt over byens tage og det nærliggende kejserpalads.

Hvad: Hotel Aman
Hvor: The Otemachi Tower, Tokyo