I Robert Langdons romerske fodspor

Der er altid masser af gode grunde til at besøge Rom. Her kommer én til!

I filmen »Engle og dæmoner« er Tom Hanks (alias Robert Langdon) taget til Rom for at løse mordgåder og mysterier. Mange af sporene finder han i Roms bybillede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sony Pictures/Disney.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Guiden scanner mistænksomt Peters pladsen, før han hvisker. »West! Det eneste ord på engelsk. Gæt hvorfor!«

Se også: Oplev Paris med »Da Vinci Mysteriet«

Og så står man dér. Kigger ned i inskriptionen på flisen. Helt paf og så gearet til konspiration, at man hvert øjeblik venter, at paven kommer farende ud fra Vatikanet og på klingende latinsk råber »arrester de mennesker« til sine schweizervagter.

»Vi blev smidt væk tidligere i dag,« siger guiden med løftede øjenbryn og skynder sig at genne den måbende flok tilbage til bussen. I sikkerhed fra den onde pave-stat. Som er beredt på den kommende invasion. Lige udenfor deres hoveddør.

For når Tom Hanks om to uger atter hopper i professor Robert Langdons hæsblæsende fodspor i filmen »Engle & dæmoner«, er det ikke kun biograferne, der vil opleve en sand invasion. Rom vil det også!

Og turister fra hele verden vil ikke have øjnene begravet i guidebøger. Men i Dan Browns spændingsroman af samme navn. På jagt efter de brikker, der kan samle Langdons Illuminati-puslespil.

Det samme skete i Paris
Da der for fire år siden var premiere på forgængeren »Da Vinci Mysteriet«, oplevede franskmændene det samme.

Turister kom fra nær og fjern, stormede Louvre og St. Sulpice-katedralen for at genfinde de spor, som Langdon og hans makker Sophie febrilsk fandt frem til. Med politiet lige i hælene.
Og nu er turen kommet til altid fascinerende Rom, en by der i sig selv rummer stor skønhed og fantastiske bygningsværker. Men nu skal de studeres med helt andre øjne. Med Illuminatis.

En hemmelig orden
Illuminati er omdrejningspunktet i »Engle & dæmoner« og er en hemmelig orden, som i flere århundreder har været på kant med den katolske kirke. Videnskaben over for religionen.

Romanens postulat er, at to af de mest indflydelsesrige kunstnere i 1600-tallet – Gian Lorenzo Bernini og Galileo Galilei – i deres storslåede bygningsværker gemte spor, der førte de indviede til Illuminati’s hemmelige skjulested.

I »Engle & dæmoner« har det genopståede broderskab besluttet at få ram på arvefjenden én gang for alle. Ikke alene er en tikkende bombe placeret under Vatikanet. De mest indflydelsesrige kardinaler er samlet for at vælge ny pave.

En kardinal kidnappes og findes død. En morder er løs. Alle spor fører til Illuminati. Og nu er det op til Langdon at finde Illuminati’s hemmelige tegn for at finde morderen.

På jagt efter spor
»Langdon slog hurtigt op på arkivoptegnelsens beskrivelse af værket. Da han så skitsen, mærkede han øjeblikkelig et uventet glimt af håb.

På skitsen så det bestemt ud til, at Den Hellige Teresa var henrykt, men der var også en anden figur, hvis tilstedeværelse Langdon havde glemt. En engel!« læser guiden op med stor indlevelse i stemmen om det tredje spor, ild.Hans kopi af »Engle & dæmoner« er godt brugt. Ikke alene påstår han, at det er hans yndlingsbog.
Han har også i flere år arbejdet for firmaet angelsanddemons.it, som står for de officielle ture i Langdons fodspor.

Turene har gået gennem Rom siden 2005, hvor bogen kom ud.
Med stor succes. Men den bliver endnu større, når først filmen kommer.
»Det skete i Paris. Vi er klar,« siger guiden med tilfredshed i stemmen.
Og det er de ikke ene om. Vatikanet overvejer at opfordre til boykot af filmen.

When in Rome...
Dét skal du se, når du besøger Italiens hovedstad.

Colosseum

Den historiske ruin er et must. Du kan næsten se gladiatorernes kampe for dig.Forum Romanum. De velbevarede ruiner af det område, hvor der blev afholdt politiske møder og religiøse ceremonier.

Villa Borghese
Gå tur i den fantastiske park i byens centrum. Men bliv væk om aftenen, hvor ludere og lommetyve holder til.

Den spanske trappe
Slik solskin på den fantastiske marmortrappe sammen med alle de andre turister og lap stemningen i dig.

Trevi-fontænen
Det berømte springvand kendt fra Fellinis »Det søde liv«. Kast en mønt i hvis du vil være sikker på at komme tilbage.

Pantheon
Tab kæben i benovelse over den antikke bygning med den åbne runde kuppel, som har været i brug lige siden den blev bygget.

Vatikanet
Tager du ikke på Illuminati tur, skal du unde dig et besøg i Vatikanet og Peterskirken, som er den største af alle katolske kirker.