I Kroatien må hunde gerne bade på stranden

Danske hunde må ikke bade på strande med blåt flag. I Kroatien er det stik modsat. Her er flere strande tilegnet hunde, og mennesker kommer i anden række.

På Kroatiens hundestrande må menneskets firbenede ven gerne boltre sig i bølgen blå. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke længere tilladt for Buller, King og Laika at afkøle i havet på Blå Flag-strande i Danmark, fordi sundhedsorganisationen WHO har opdaget, at hunde forurener badevandet med colibakterier.

I Kroatien er situationen en anden. Her bliver strandene kun mere og mere hundevenlige.

Senest er der åbnet en strand for hunde i det kroatiske turistområde Duilovo, der ligger ved landets andenstørste by, Split.

Mennesker er velkomne, men stranden er 100 procent designet til og tiltænkt menneskets firbenede ven, og det er først og fremmest hunden, der skal føle sig til rette og have en god ferieoplevelse på stranden.

Det bliver tydeligt, når man ser strandens inventar. Her er brusere, omklædningsrum og skyggende telte og hytter - vel at mærke alt sammen i hundestørrelse.

Tiltaget tages så seriøst, at det var selveste Splits borgmester, der åbnede den nye hundestrand, og selvom det kan lyde lidt skørt, er der en mening med galskaben.

Kroatien har nemlig oplevet en stærkt stigende tendens i turister, der rejser på ferie med deres hund, og som har efterlyst hundevenlige faciliteter i landet.

Det har flere byer taget konsekvensen af, og selvom der stadig kun findes få deciderede hundestrande i Kroatien, har mange strande nu tilladt hundesvømning, ligesom restauranter og hoteller er begyndt at tilbyde særlige forhold for hunde og deres ejere.

Læs mere om Kroatiens hundevenlige muligheder og vaccinationer og dokumenter i forbindelse med at rejse ind i landet med hund.