Hvor vil du gerne hen i 2011?

Rejseliv.dk vil til Bhutan, spille golf i Sydafrika, bungeejumpe i New Zealand. Se hvor redaktionen drømmer om at rejse hen i 2011 og fortæl os dine rejse-ønsker.

Judith Betak vil gerne til Bhutan. Det lille kongedømme i Himalaya mellem Kina og Indien, som bevidst om sin kultur dæmmer op mod at blive oversvømmet af turistkultur ved at sætte grænser for, hvor mange besøgende, man kan "magte". Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gitte Holtze

Jeg skal giftes næste sommer og vil gerne på en bryllupsrejse af den aktive slags. Jeg - og min kommende mand - er ikke så meget til at ligge på ryggen på en strand i mange dage af gangen, så i stedet vil jeg gerne til New Zealand og bungeejumpe og paraglide i den helt sikkert bragende flotte natur, som New Zealand er, eller til Alaska og bo i en lodge helt derude i ødemarken, hvor man kun kan komme til med en vandflyver, og hvor den nærmeste nabo er en bjørnefamilie.  

Og så har jeg en fetich for bjerge og drømmer om at vandre i Himalaya-bjergene. Store fælles oplevelser er jo også romantisk. 

Mikkel Mayner Lind

I 2011 på samme råkolde tidspunkt som nu regner jeg med at skifte den sjappede kulisse ud med svajende grønne palmer, skvulpende azurblåt vand og fint, hvidt sand. Den slags bounty fås om vinteren i Thailand. Og derfor et oplagt rejsemål til at trække stikket ud og rejse en måned væk med hustru og lille søn, som til den tid vil være knap seks måneder.

Tidligere redaktør på Berlingske Tidende, Christian Jensen, rejste i 2009 til Thailand, og hans Ti råd til at rejse med baby er et kig værd, hvis man overvejer lignende getaway.

Judith Betak

Der er noget med høje bjerge, og noget med de folk, som bor her, og deres kultur. Det er en verden, der er så forskellig fra vores flade Danmark, som det næsten kan blive, og det er dybt fascinerende.

For mange år siden rejste jeg i Nepal, med lokale busser, "ekspeditionslastbil" og på egne fødder og tabte aldeles mit hjerte. Senere har jeg været i Tibet, hvor jeg indhyllet i røgelse og røgen fra brændende yaksmør og let svimmel af højden var næsten euforisk af begejstring.

Højt på ønskesedlen står derfor Bhutan. Det lille kongedømme i Himalaya mellem Kina og Indien, som bevidst om sin kultur dæmmer op mod at blive oversvømmet af turistkultur ved at sætte grænser for, hvor mange besøgende, man kan "magte". Her er mahayana-buddhismen statsreligionen, og myndighederne opfordrer til at fastholde de gamle traditioner, f.eks. brug af nationale klædedragter - og så er der helt sikkert gudesmukt. Det vil jeg gerne selv opleve.

Leif Poulsen

Jeg drømmer om at kombinere to store interesser på en ferie: Vilde dyr og golf. Og den kombination findes i Sydafrika til overflod. Helt specielt på golf-resortet Hans Merensky, der ligger lige ved Krüger-nationalparken.

Tænk bare at køre på safari tidligt om morgenen og måske opleve "the big five", som er løver, bøfler, leoparder, elefanter og næsehorn. Og så ved frokosttid starte en golfrunde i et vidunderligt golfanlæg, hvor gazeller, vildsvin, aber og giraffer futter rundt. Afslut det hele med en middag under åben himmel i den afrikanske nat. Wauw.

Jan Hedegaard

Jeg vil gerne besøge Burma og Laos. Det er to lande i Sydøstasien, som jeg endnu har til gode at opleve. Jeg er dybt fascineret af de buddhistiske kulturer i den gamle Indokina-region. Både landene og deres indbyggere er smukke og fremmedartede. Jeg kan lide at fordybe mig i deres dybt dramatiske historier og deres kamp for igen at finde fodfæste i en moderne verden.

På den anden side - skulle der opstå en mulighed for at komme til Peru, er jeg ikke den, der takker nej. Her findes prægtige rester af Inkariget, den var største stat i præcolumbiansk Amerika.

Rejseliv.dk spørger: Hvor drømmer du dig hen i 2011? Kom med en kommentar herunder.