Hvor skal du se VM?

Ferie i syden behøver ikke betyde nul VM. I tre europæiske storbyer er der kæmpefest og bold på storskærm.

Det kan godt være, man må finde sig i et tysk flag eller to, hvis man vil fodboldfeste i Berlin. Til gengæld er der garanteret masser af stemning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Kappeler
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du også en af dem, der lider en lille smule af VM-feber? Men har planlagt sommerferie væk fra tv-skærmen i løbet af de næste fire uger? 

Går ferien til en campingplads i Italien, står Rejseliv.dk beklageligvis ikke med den gyldne løsning, men befinder du dig i nærheden af en af Berlin, Rom, Paris eller London, får du ikke bare bold på storskærm, men også fest med i købet.

Se også: Sydafrika rundt med VM

FIFA afholdt under VM i 2006 for første gang de såkaldte FIFA fanfester - med så stor succes, at de nu gentages og udvides. Konceptet er i korte træk et aflukket område, der udstyres med musik, dans, stemning, events, konkurrencer, boder med mad og drikke, og så selvfølgelig det, det hele handler om - fodbold på gigantskærme til de mellem 20. og 200.000 mennesker - afhængig af stedets kapacitet - der fodboldfester sammen. Der er gratis adgang.

Rom
I Rom foregår festen på "Piazza di Siena" i en af byens største offentlige parker, Villa Borghese. Der er plads til 20.000 tilskuere og der er gang i festlighederne fra kl. 10 til sent på alle kampdage. 

Paris
I den franske hovedstad er der FIFA fanfest på Les Jardins du Trocadéro - 10.000 kvadratmeter park midt i byen. Portene åbnes hver dag fra 11. juni til finalen en måned senere kl. 11 og lukker igen, når de sidste er gået hjem. 

Berlin
Tyskerne fester i FIFA-regi to gange på to forskellige steder. Først er der foran det olympiske stadion fodboldfestival fra 11.-18. juni, derefter er der fra 23. juni til 11. juli arrangeret kæmpefest med plads til 500.000 mennesker på Strasse des 17. juli. Til begge fester er der mulighed for at købe VIP-billetter i et særligt område med buffet, egne toiletter, og bedre udsigt til skærmen. 

København
Bliver du hjemme i det danske sommerland under VM, men gerne vil se begivenhederne i Sydafrika i festligt selskab med andre, er det på Kvæsthusmolen - som til anledningen er omdøbt til Ofelia Beach - i København, det foregår. Her har TV2 opsat storskærme og øltelte og gjort plads til 70.000 tilskuere, der mellem kampene kan underholde sig med alskens aktiviteter. Samtlige kampe vises og det er gratis at være med. 

Søg billige flybilletter på Rejseliv.dk:
Billetter til Rom - klik her!
Billetter til Paris - klik her!
Billetter til Berlin - klik her!