Hvor meget ferie kan du få for 1.500 kr?

Hvad får man egentlig for pengene, når man køber et supertilbud af en afbudsrejse? Vi fandt en sidste-øjebliks-rejse til Egypten for blot 1.500 kr. og pakkede kufferten.

Vores testfamilie slog til, da en afbudsrejse til blot 1.500 kr. for en uge i Dahab i Egypten dukkede op, og de fik en skøn ferie. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Hey mister, this restaurant is very clean. I give you a good price.

En af de storsmilende sælgere overtaler os til at dreje 90 grader fra strandpromenaden og gå ind og bruge en del af feriekronerne på netop hans restaurant.

Søg billige rejser til Egypten her

Vi ender i en liggestol med humus, kaffe og en vandpipe mellem os, og min søn Asbjørn plopper straks i vandet fra en lille stentrappe iført dykkerbriller, snorkel og svømmevinger.

Dahab i Egypten er et billigt sted at snorkle og solbade, når decemberkulden raser i Danmark. Vi fik mulighed for både solskin i liggestolene og et undervandspanorama af fisk i alle farver for under 1.500 kr.

Slidt hotel med god service
Turen begyndte således med, at vi blot få dage før afrejse fandt flybilletter til Sharm el Sheik til 995 kr.
Derefter bookede vi syv nætter på Dahab Plaza Hotel, som mange rejsende havde rost på tripadvisor.com for deres service og lave priser. Vi bestilte desuden transport fra lufthavnen til hotellet for at undgå en lang forhandling med de ivrige egyptiske taxachauffører. Så da vi kommer ud i ankomsthallen, venter en venlig chauffør pænt med et skilt med mit navn på.

På hotellet står et par af de ansatte klar til at hjælpe os med at få vores tasker op på værelset. Vi forventer ikke det store af et hotel til under 200 kr. pr. nat for tre personer, og værelset er da også godt slidt og indrettet helt enkelt med tre senge, et køleskab og en enkelt lampe i loftet.

Til gengæld er servicen helt i top, og vi kan bestille gratis kildevand, kaffe og te hele døgnet. Morgenmaden er med i prisen og udmærket uden at være noget særligt.
Efter første nat med en del larm fra gaden, finder hotellet et mere roligt værelse til os. Vi får også store badehåndklæder og låner snorkel-udstyr med på stranden gratis.

Aftensmad for 40 kr.
To minutters gang fra hotellet ligger Dahabs strandpromenade med dykkerforretninger, små kiosker og souvenirbutikker på den ene side og hyggelige strandrestauranter på den anden.
December er lavsæson på trods af dagstemperaturer på ca 25 grader, og der er nærmest flere sælgere end turister på den lange promenade.

Det er lidt stressende at sige »No, thank you«, hver gang endnu en sælger forsøger at overtale os til at spise aftensmad på hans restaurant. Til gengæld får vi hurtigt snakket prisen på en lækker forret, hovedret og dessert ned til omkring 40 kr.

De fleste priser er til forhandling i Dahab. En tommelfingerregel er, at du normalt ikke behøver betale mere end 40-60 pct. af udgangsprisen, når du skal køre i taxa eller shoppe. På restauranterne kommer forhandlingen helt af sig selv, når sælgerne forsøger at lokke dig indenfor med procenter på regningen og gratis drinks, forretter og desserter.

Ingen tegn på uroligheder
Bare få meter nord eller syd for den livlige promenade i bugten er byen mere død end levende. Forladte hoteller med falmende reklamer vidner om, at byen mangler turister. Ejeren af vores hotel fortæller, at de sidste års uroligheder i landet får turisterne til at finde andre rejsemål.

Vi oplever dog ingen tegn på uroligheder, ud over at bilen på turen fra lufthavnen skal igennem et par sikkerhedstjek, hvor militærfolk tjekker vores pas.
Vi undlader – på udenrigsministeriets opfordring – at deltage i udflugtsture ind i landet, hvor der enkelte gange er rapporteret om kidnapninger af turister. Turene bliver nu gennemført med politieskorte, når de foregår efter mørkets frembrud.

Farvestrålende fisk
Dahabs helt store attraktion ligger under havets overflade.
Du kan leje dykkerbriller, snorkel og svømmefødder overalt for 10-15 kr. om dagen, og mange af restauranterne har en lille trappe ned til vandet, så du kan blive liggende i timevis og skifte mellem at solbade og snorkle – og så blot knipse efter tjeneren, når du vil bestille endnu en pandekage med nutella eller friskpresset mangojuice.

Koralrevet ligger få meter ude i vandet, og der er masser af forskellige fisk at kigge på  – selv helt inde ved strandkanten. En slags hornfisk i mærkelige farver svømmer rundt i overfladen og hopper enkelte gange op, så vi kan se dem inde fra liggestolene. Under overfladen svømmer stimer af småfisk i alle farver, men også større kassefisk, papegøjefisk og de giftige dragefisk, som vi kender fra de store danske akvarier.

Tilbage på restauranten sidder vi i badeshorts og kigger på solnedgangen, der farver de få højtliggende skyer på himlen rød-orange. På mobilen tikker en besked ind om, at der er snestorm hjemme i Danmark, og det slår mig, hvor meget ferie vi egentlig har fået for vores 1.500 kr.

Sådan finder du rejserne

I december er de billigste solrejser De Kanariske Øer, Madeira, Egypten, Tunesien og Marokko. Lad være med at låse dig fast på en bestemt destination. Den ene uge er Gran Canaria billigst, den næste er det Egypten.

Find rejserne på afbudsrejser24.dk. Når du har søgt, kan du klikke på »Pris« for at få vist de billigste rejser først. NB: Hjemmesiden er aldrig helt opdateret, da tilbuddene skal opdateres løbende fra de forskellige rejsebureauer. Tjek derfor altid, om rejsen stadig er til salg, ved at klikke på prisen, så du kommer over på rejsebureauets egen side.

Læg mærke til, om der er mange rejser til salg til på det tidspunkt, du vil rejse. Når der er mange ledige rejser, kan du bedre vente med at slå til uden at frygte, at der pludselig er udsolgt – specielt hvis du også selv er fleksibel med afrejsedato.

Hold op med at tjekke tilbudssiderne, når du først har betalt din rejse – så slipper du for at ærgre dig, hvis din rejse er faldet endnu mere i pris. Og husk, at under rejsen er det god stil ikke at snakke alt for højt om, hvad du har betalt for din afbudsrejse. Ellers kan du risikere at ødelægge feriehumøret noget for de gæster, der har betalt fuld pris.

Tjek hvilke steder, der har solskin, inden du booker din rejse. På www.zoover.dk kan du finde en 14-dages vejrudsigt ved at vælge »Land«, »Rejsemål« og klikke på knappen »Vejrprognose«, som ligger blandt de andre lyseblå knapper midt på siden.

Vil du selv booke hotellet, kan du finde det på for eksempel vor egen rejseliv.dk/find/hotelhotels.com eller Tripadvisor.com, hvor du både kan se prisen for en bestemt periode og læse anmeldelser fra andre gæster.

Hvis du selv booker hotellet, skal du også selv sørge for transport til og fra lufthavnen. Nogle steder er det billigst med bus eller taxa, og ellers kan hotellet som regel arrangere at hente dig mod betaling – men husk at aftale det i forvejen.

Læs også: Ryk ferien og spar en formue