Hvilken sne skal skiene i?

Skal skirejsen gå mod nord eller syd? Skal det være de familievenlige fjelde eller de mere udfordrende Alper? Thomas Uhrskov guider til 7 populære rejselande i Rejseliv.dk's interaktive online rejsemagasin.

Ski-ekspert Thomas Uhrskov fortæller om fordele og ulemper til skiferie i syv forskellige lande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeanne Kornum

Her får du en smagsprøve på Thomas Uhrskovs anbefalinger til skiferien.

Se resten i Rejseliv.dk's interaktive rejsemagasin.

ØSTRIG
Fordele: Top-tjekket skiland med alt infrastruktur på plads. Der er motorvej næsten hele vejen. Sne-, lift- og sikkerheds-systemerne er tjekkede og moderne. Afterskiingen er i top. Mange steder har skiskolerne danske undervisere.

Ulemper:
Dårlig tøj- og musiksmag. For meget alkohol og for mange tyrolerbukser.

NORGE
Fordele: Snesikkerhed. Masser af lys og lange dage sidst på sæsonen. Gode og moderne lifter. Fantastisk natur. Forståeligt sprog. Varierede skiområder. God pædagogik i skiskolerne. Mulighed for madpakkespisning i forbindelse med restauranterne. Ofte rigtig god indkvartering.

Ulemper:
Vi kommer ikke uden om det – priserne kan ind imellem være alt for høje. Dårlige veje. Her kan være temmelig koldt og mørkt tidligt på sæsonen.

Det kan du også finde i E-magasinet:
Ud over de syv videoer med Uhrskovs gode råd til den perfekte skidestination indeholder magasinet også inspiration til bl.a. rejser i efterårsferien, til skiferier, rejser til storbyer og til Jørgen Leths New York. Til en tur ud i Australiens outback eller til skønne Sicilien. Og så kan du finde en komplet guide til Mallorcas golfbaner - Rejseliv.dk's Leif Poulsen har testet dem alle.