Hver tredje vil betale for at gøre flyrejsen grønnere

Flyrejser forurener, men hver tredje er villige til at betale for at gøre flyrejsen grønnere, viser en undersøgelse.

Foto: Colourbox.com

Charterferien, forretningsrejsen og en tur til familien i Aalborg. Danskerne er glade for at flyve, men flyrejser forurener, og ny undersøgelse foretaget blandt 1.475 danskere, som FDB Analyse har lavet for medlemsbladet Samvirke, viser, at hver tredje dansker er villige til at betale en kompensation for den forurening, som flyrejsen medfører.

Se også: Ingen nødder på Ipanema

På en rejse fra København til Paris med en billetpris på 1.000 kroner, er de, der vil betale for forureningen, villige til at give 123 kroner ekstra for syndsforladelsen. Umiddelbart er kvinder mere villige end mænd: Kvinderne vil give 135 kroner ekstra for samme tur, mens mændene er villige til at spendere 110 kroner for at gøre rejsen grønnere.

Jo yngre man er, jo større er betalingsviljen også: De unge mellem 15 og 34 år giver gerne 132 ekstra for turen til byernes by, mens de 55-74-årige vil give 116 kroner, skriver Samvirke. 

Vil ikke betale
Et grønt image eller muligheden for at kompensere sit CO2-udslip er dog ikke det, danskerne går fter, når de vælger flyselskab. Kun syv procent foretrækker et flyselskab med et grønt image og kun fem procent lægger vægt på, at flyselskabet tilbyder kunderne at CO2-kompensere. 

En tredjedel af danskerne vil ikke betale ekstra, mens en tredjedel ikke har overvejet, hvor meget, de vil betale ekstra for en grønnere flyvetur. Hos SAS CO2-kompenserer i omegnen af én procent af kunderne i dag deres rejser. 

Se også: Her kan du bo grønt