Hver fjerde vil på bilferie

Med Ryanairs store satsning på at flyve tusindsvis af danskere på ferie i udlandet fra Københavns Lufthavn, er der nu flere billige flybilletter at få end nogensinde. Men det får os nu ikke til i større stil at droppe selv at tage turen sydpå i egen bil.

På biltur med familien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I år planlægger nemlig næsten hver fjerde dansker at tage bilen på ferie.

Det fremgår af den såkaldte »Bilferierapporten 2015«, der er en rapport om danskernes bilferievaner, udarbejdet af rederiet Stena Line, der har mange af de kør-selv-ferierende som kunder.

Bilferierapporten, der bygger på en undersøgelse, hvor 1.000 personer har svaret på spørgsmål om at holde bilferie, viser, at 24 pct. regner med at tage på bilferie her i 2015, hedder det i en pressemeddelelse fra Stena Line.

Undersøgelsen viser også, at Tyskland er det land, som de allerfleste danskere – ca. 60 pct – planlægger at besøge. Derefter følger Italien og Østrig. Også Sverige og Frankrig er populære lande og med i toppen af listen.

Og når det kommer til, hvorfor man foretrækker bilferie frem for andre rejseformer, svarer 80 pct, at bilferie giver dem større frihed og fleksibilitet.

67 pct. synes desuden, at noget af det bedste ved bilferie er muligheden for at få spontane oplevelser på vejen samt muligheden for at købe ting med hjem. Tøj, lokale delikatesser og souvenirer er det, som svares hyppigst på spørgsmålet om, hvad man gerne køber med hjem fra bilferien.