Hver femte bliver bestjålet på påskeferien

Hver femte, som tager på storbyferie i påsken, oplever tyveri af deres ejendele, mens de er af sted.

Hvis du skal ud at rejse i påsken, skal du passe på din taske - i hvert fald hvis du er en af de mange danskere, der skal på en storbyferie. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange danskere vælger at tage på en storbyferie i påsken. Men desværre oplever hver femte at få stjålet deres ejendele. Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

»Tyveri fra danske turister er desværre noget, vi ofte ser i vores skadeanmeldelser. Mange får nemlig stjålet tasker, bagage og elektronisk udstyr, når de rejser, og typisk er den gennemsnitlige udgift mellem 2000 og 4000 kr. Uanset hvilket beløb tyveriet løber op i, er det en ubehagelig oplevelse, og tiden, der skulle have været brugt på oplevelser, ender med at gå op i skadeanmeldelse og besøg hos det lokale politi,« fortæller Dan Kjølhede Laursen, der er direktør i Gouda Rejseforsikring.

Ifølge Gouda Rejseforsikring og Gjensidige Forsikring er det især på storbyferier, man skal passe på sine ting. Men hvis uheldet er ude og man får stjålet sin pung, sit kamera eller noget tredje, er det vigtigt, at man husker at melde det til det lokale politi med det samme, fortæller forsikringsselskaberne, og helst så hurtigt som muligt. Det er nemlig vigtigt, at forsikringsselskaberne kan se, at man har reageret på tyveriet, for ellers har de svært ved at vide, hvad der er sket, fortæller Dan Kjølhede Larsen. Når først anmeldelsen til det lokale politi er sket, klarer forsikringsselskabet resten.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst muligt beskytter dig mod tyveri, har Gouda Rejseforsikring og Gjensidige Forsikring nogle gode råd:

- Tænk over, hvilke og hvor mange værdier du viser frem
- Hav ikke for mange kontanter på dig
- Vær opmærksom på omgivelser og lokalområde
- Læg ikke værdifulde ting i lommer, der er lettilgængelige
- Hold bagage og personlige ejendele under opsyn på steder, hvor der færdes mange mennesker