Hver anden pilot har sovet på jobbet

En undersøgelse foretaget af den britiske pilotsammenslutning viser, at næsten halvdelen af piloterne har sovet bag styregrejerne.

Hver tredje pilot i undersøgelsen er vågnet op på et tidspunkt, hvor deres pilot-kollega også snuppede en lur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

43 procent af de britiske piloter har snuppet en lur på et eller andet tidspunkt i deres karriere, mens de aktivt var ansvarlige for flyvningen.

Læs også: Her er alle Europas fly i luften

Og undersøgelsen, foretaget af pilotsammenslutningen, viser værre resulater: Ud af de britiske piloter er hver tredje vågnet op for bare at konstatere, at deres pilot-kollega også snuppede en lur. Det rapporterer Daily Mail.

De britiske piloter har lavet undersøgelsen i forlængelse af EU-planer om at standardisere sikkerhedsreglerne for flyvning i hele Europa - hvilket ville betyde længere og hyppigere flyveture for britiske piloter.

Piloterne hævder det vil gå ud over luftfartssikkerheden, hvis piloter i fremtiden f.eks. må lande et fly efter 22 timer uden søvn. Eller have syv tidlige afgange i træk.

På den baggrund ønsker pilotsammenslutningen at fastholde Storbritanniens egne regler.

Men den britiske luftfartsminister Theresa Villiers fastslår, at EU-forslagene om nye regler ikke vil betyde større sikkerheds-risici. Tværtimod vil standardiseringerne bringe resten af Europa op på niveau med Storbritannien, siger hun til bladet.

Læs også: Guide til underholdning på fly