Hval landede på sejlbåd

Sejlerne ud for Sydafrikas kyst slap med en brækket mast og en mega forskrækkelse.

Foto: Cape Town Sailing Academy
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fik øje på hvalen omkring 120 meter fra båden.

Læs også: En død hval på stævnen

For at nyde synet lod Paloma og Ralph Werner deres yacht drive tættere på. De var i farvandet ud for Cape Town i Sydafrika, der netop er kendt for hvaler.

Et stykke tid efter var hvalen tæt på. Den kom op til overfalden kun ti meter fra båden.

"Pludselig hørte jeg Ralph råbe, og da jeg kikkede op, så jeg en stor ting ramle ned over dækket," fortæller Paloma til BBC.

"Automatisk kastede jeg mig ned for at beskytte mig, da masten kom bragende, og jeg så Ralph dukke sig bag roret. Derefter gled hvalen ned af den ene side af båden og ned i vandet. Da vi fandt ud af, at vi ikke var kommet noget til, tjekkede vi, hvor meget båden var kommet til skade. Heldigvis tog den ikke vand ind, så vi startede hurtigt motoren og satte kurs mod land."

Hvalen skulle angiveliv være en ca. 10 meter lang southern right whale - grønlandshvalernes sydlige artsfæller. Hvaler har generelt et meget dårligt syn og orienterer sig ved lyde. Formentlig har den ikke opdaget den stille, drivende sejlbåd.

"Vi var simpelthen i den forkerte båd på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Og det var først, da vi kom i land, det gik op for os, hvor heldige vi har været at overleve det møde," siger Paloma Werner.

Se også: Vild med dyr