Hvad skal du rejse efter i august?

Filmfestival i Schweiz, øl-festival i Berlin og Gay Pride-parade i Stockholm, er blot en række af de begivenheder som du kan opleve i august måned.

Det to dage lange karneval i Notting Hill i London løber af stablen d. 28. august. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1 Stockholm
Det er Skandinaviens største Pride-festival. En hel uge med debatter og seminarer omkring homoseksualitet, men også koncerter, fester og så selvfølgelig den store Pride-parade lørdag 6. august.
stockholmpride.org

3 Dublin
I fem dage overtager Dublin Horse Show hele RDS komplekset i byens hjerte. Det er Irlands største rytter-begivenhed, som ud over konkurrencer og shows samt damer med store hatte også byder på underholdning, musik, kunst- og kunsthåndværksudstilling og mere end 300 salgsboder.
dublinhorseshow.com 

3 Locarno

Der har været filmfestival i den schweiziske by siden 1946, og den er sammen med Cannes og Venedig en af de festivaler, der har den længste historie. Ti dage med filmforevisninger og fester, men der er ingen danske film blandt de tyve, der deltager i den officielle konkurrence.
pardo.ch

5 Berlin
Tre dage og 2,2 kilometer øl fra Frankfurter Tor over Strausberger Platz og langs Karl-Marx-Allee. Bier Festival med 2.000 forskellige slags øl fra 300 bryggerier i 80 lande og mindst 800.000 tørstige deltagere, der naturligvis også kan få fast føde fra de mange boder undervejs.
bierfestival-berlin.de

9 Silves
Mens araberne herskede i Portugal, var Silves på Algarvekysten deres hovedstad. Det markerer byen hvert år med en ugelang middelalderfest, hvor Silves træder tilbage i tiden med markedsplads, optog, turneringer og ikke mindst underholdning som for eksempel mavedans, slangetæmmere, akrobater og jonglører.
visitportugal.com

10 Lucerne
Sommerfestivalen kan dateres tilbage til 1938, da der blev holdt en gallakoncert foran Richard Wagners tidligere hjem i Tribschenhelt. Siden har festivalen udviklet sig, og nu rækker programmet med musik og koncerter helt frem til 18. september.
lucernefestival.ch

10 Oslo

Det er en kombination af store internationale rocknavne og bands på vej op, der er på scenen i de fire dage, der er Øya Festival i Middelalderparken i den gamle bydel.
oyafestivalen.com

11 Wannsee
De medvirkende har de mest spektakulære omgivelser på en 700 kvadratmeter stor flydende scene, når de optræder ved »Seefestspiele Berlin«. Det er første gang, festspillet afvikles. Men meningen er, at det skal være en tilbagevendende begivenhed i Wannsee i den sydvestlige del af byen. På grogrammet til og med 28. august er Mozarts »Tryllefløjten«.
eventim.de

11 Rostock
250 sejlskibe og over en million besøgende gør Hanse Sail til den største maritime folkefest i Mecklenburg Vorpommeren. Ud over de traditionelle sejsskibe, museumsskibe og veteranskine er der et væld af kulturelle tilbud under den fem dage lange fest.
hansesail.com

13 Berlin
Et jubilæum af de mere mørke, for mens man for et par år siden år fejrede, at det var 20 år siden, Muren blev revet ned, er det i år 50 år siden, den blev bygget. Dagen markeres bl.a. med åbning af en række udstillinger om Muren, aktiviteter omkring den og koncert i domkirken.
50jahremauerbau.de

13 Zürich
Der er dans i byens gader under den årlige Street Parade. En farvestrålende house- og technofest med både live musik og DJs, der samler tusindvis af dansende.
zuerich.com

14 Madrid
Så tørner de sammen igen, ærkerivalerne Real Madrid og Barcelona på fodboldstadion Santiago Bernabéu. Da de to hold mødtes i april, endte kampen 1.-1.
realmadrid.com

18 Bremen
Der er gadecirkus i byen. Fire dage med festivalen La Strada, hvor gadeartister fra hele verden samles i den indre by for at underholde forbipasserende med et broget, larmende, magisk men også stille program under åben himmel.
strassenzirkus.de

23 St. Anton
Bjerge, mennesker og eventyr er temaet for den 17. filmfestival i den østrigske skisportsby. Og den fem dage lange festival hander da også om bjerg-, sports- og eventyrfilm, især omkring ekstremsport.
stantonamarlberg.com

26 Paris
Sidst i august er lig med rock ved Seinen. Tre dage med kendte navne og det nyeste rock som Jamaica, Cage the Elephant og Hushpuppies. Og i år vil programmet også omfatte electro med navne som Etienne de Crecy og Death in Vegas. Rock en Seine foregår i Domaine national de Saint-Cloud lige uden for Paris.
rockenseine.com

28 London
Så er det igen tid til karneval i Notting Hill. Det var immigranter fra de britiske caribiske koloner, som lancerede karnevallet i 1966. I dag er det to dage lange farvestrålende og festlige karneval vokset til en af byens største begivenheder.
thenottinghillcarnival.com

Rejseliv.dk spørger:
Skal du rejse i august måned, blot for at opleve en bestemt begivenhed?