Hvad er farligst i luften?

Knubs efter turbulens? Slag fra utilregnelige passagerer? - Nej det mest farlige for flypersonalet om bord er eksploderende kaffefiltre.

Foto: Iris

Lidt flyskræk er de fleste - og udsigt til en ordentlig gang turbulens kan få mangen en passager til at blive bleg om næsen og frygte skrammer eller det, der er værre.

Læs også: Rekordlavt antal flyulykker i 2012

Passagerer, som går bersærk i beruselse, kan også tildele medpassagerer eller personale diverse skader, og antallet af den slags episoder er stigende.

Men det er nu ikke det farligste i luften for det flyvende personale. Det er kaffefiltre, som eksploderer under kaffebrygningen og tildeler stewarder, stewardesser og i flere tilfælde også passagerer anden- og tredjegradsforbrændinger, skriver det australske site, news.com.au.

Faktisk har de amerikanske luftfartsmyndigheder, US Federal Aviation Administration, registreret så mange tilfælde, hvor kabinepersonale er kommet til skade, at man nu advarer alle flyselskaber om faren.

Et forkert placeret kaffefilter stopper for gennemløbet og kan skabe overtryk, som kan sprøjte ud, eller et filter fyldt med brændende varmt vand, som skvulper over, når kaffekanden fjernes fra maskinen.

"Hold kaffemaskinen ren og sørg for, at der kun sættes ét filter, som aldrig må foldes, i kaffemaskinen," opfordrer US Federal Aviation Administration.

Næste faremoment opstår, når kaffen er brygget og skal serveres. Her får flyselskaber og myndigheder jævnlig klager fra passagerer, som kræver erstatning efter de forbrændinger, de har fået, når de er blevet overhældt med brændende hed kaffe.

Se også: Sådan slipper du af med din flyskræk