Husk konkursforsikringen

For bare 20 kroner er man sikret, hvis flyselskabet går konkurs - og alle flyselskaber med kontor i Danmark skal tilbyde forsikringen, har Erhvervsankenævnet nu afgjort.

Foto: Colourbox

Siden årsskiftet har man, når man købte en flybillet, også kunnet købe en forsikring som sikrer, at man får alle sine penge igen, hvis flyselskabet går konkurs.

Læs også: Kampagne for konkursforsikring

20 kroner koster forsikringen, og alle flyselskaber etableret i Danmark skal tilbyde forsikringen - som det så er op til den enkelte rejsende at tegne - siger loven.
Men det er ikke alle flyselskaber med ruter fra Danmark, der har tilbudt deres kunder denne forsikring. 

Den lidt løse formulering "etableret i" har fået en række internationale flyselskaber til at tolke, at de med hovedkontor i et andet land, ikke var omfattet loven og kunne undgå denne ekstra administration.

13 flyselskaber har anket fortolkningen af loven, men nu har Erhvervsankenævnet afgjort, at kun to af dem får medhold.

Nævnet slår fast, at de 11 internationale flyselskaber, der har kontor i Danmark, skal tilbyde konkursdækningen - også selv om de har hovedkontor i et andet land. Mens de to flyselskaber, der kun har en handling agent i lufthavnen, ikke er forpligtiget til at tilbyde forsikringen.

”Det er meget glædeligt for forbrugerne, at endnu flere flyselskaber nu bliver forpligtet til at følge de samme regler. Det gør det både mere gennemskueligt og lettere for den enkelte passager at sikre sig mod konkurser,” siger jurist i Forbrugerrådet, Mads Mølgaard Bräuner.

Læs om regler og rettigheder under flyrejsen på Forbrugerrådets hjemmeside