Hund tyggede gennem flyets el-ledninger

Dyret gik amok, da den slap ud af sin transportkasse i lastrummet, og bed sig gennem både paneler og elektriske installationer.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort tid efter take off noterede piloten på Qantas flyet fra Auckland til Melbourne, at der var noget galt.

En advarselslampe lyste og indikerede, at der var problemer med  den ekstra energiforsyning - en lille motor i halen, som supplerer med elektricitet til forskellige dele af flyet, når det står på jorden. Men da motoren var blevet slukket ved take off, var det ikke fare for sikkerheden, og flyet fortsatte til
Melbourne.

Da flyet var landet, og lastarbejderne åbnede til lastrummet, blev de konfronteret med årsagen til det tekniske problem: en stor rasende hund.
Den stressede hund blev indfanget, og efterfølgende fandt man ud af, at den på en eller anden måde var brudt ud af transportkassen og i panik og raseri havde gnavet sig gennem et panel og de bagliggende ledninger, der fører op til halemotoren.

"Hunden har revet flere ledninger ud, hvilket aktiverede advarselslampen i cockpit'et og brød den elektiske forbindelse til flere enheder i flyets bagerste del," fortæller en flymekaniker til den lokale avis Courier-Mail, da hændelsen i december blev kendt i offentligheden.

"Det ser ud som om hunden er gået helt amok og har bidt sig gennem alt hvad den er kommet i nærheden af. Jeg ved ikke, hvad race den er, men den må have været stor, for i det hele taget at kunne bide gennem panelet. Det er lavet af et materiale, det selv med en kraftig kniv er svær at skære igennem," siger han videre.
Situationen har ikke på noget tidspunkt været farlig for flysikkerheden, fastslår News.com.au og tilføjer, at det er lastarbejderne, der blev udsat sig for den største risiko - da de åbnede lugen ind til lastrummet.