Hovedrengøring på strandene

Gæsterne på SunWing feriecentrene gav et nap med for miljøets skyld og samlede sammen med guiderne skrald fra strandene.

Foto: MyTravel

Sæsonen står for døren - feriesæsonen. Sydpå er vejret allerede i sommerhumør, og feriegæsterne flokkes omend ikke i samme antal som i højsæsonen.

Men inden det for alvor går løs, skal der ryddes op - også på strandene. På MyTravels familiehoteller "Sunwing Resort" har man fundet på at gøre hovedrengøringen til en fest, hvor alle, der har lyst, kan give en hånd med. Og der er der rigtig mange, der har haft.

Læs også: Her kan du bo grønt

Forrige weekend gik guiderne, "Lollo" og "Bernie" fra børneklubberne og alle børnene sammen med en hel del forældre i sving på strandene foran SunWing feriecentrene i bl.a. Alanya og Side i Tyrkiet, på græske Rhodos samt på Cypern og Tenerife.

Iført gummihandsker og sorte sække blev "Operation Cleaning" gemmeført. Og i sidste uge var turen kommet til Gran Canaria og SunWing-strandene Lefkas, Samos og Kreta.

Hvor mange kilo skrald, der blev samlet ind under "operationen" er ikke regnet ud. Og generelt var strandene meget pæne, allerede inden "rengøringsholdene" rykkede ud. Men nu er de i hvert fald helt i top.

Fra Kreta melder Spies-guiderne, at man på øen faktisk er ret effektive til at holde strandene rene.

"Vi samlede ikke flere tons skrald. Det var mest glas, plastikposer, cigaretskodder og –pakker. Af de lidt mere besynderlige ting fandt vi en efterladt babystol," siger Morten Stausholm, destinationschef på Kreta.