"Hov, jeg har glemt min kat i toget!"

De britiske jernbaner har i årets løb bl.a. fået indbragt en kat, en blæksprutte og nogle musikinstrumenter.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver år indsamler de ansatte hos de britiske jernbaner hundreder af effekter fra togene og afleverer dem i jernbanernes afdeling for glemte ting og sager.

Se også: Glemte får på hotelværelse

Mobiltelefoner og overtøj er blandt de hyppigst efterladte effekter, men i året der gik, har man i den mere kuriøse afdeling også fundet en død blæksprutte i en plasticpose, skriver telegraph.co.uk.

Tilmed var der nogen, der efterlod en kat på toget mellem Cardonald til Glasgow, ligesom der også var én, der efterlod et halvt haglgevær med ammunition - og jagttegn! - på toget mellem London og Glasgow.

I sidstnævnte tilfælde ringede togpersonalet til politiet, der kom og fjernede det, med besked om, at ejeren kunne henvende sig til politiet, når han ringede for at få det halve gevær igen.

Trompet, klarinetter og violiner

Andre mere usædvanelige fund inkluderer en hockey-stav, en kørestol og en trompet, mens to klarinetter og to violiner gav anledning til nogen forundring, da alle instrumenter blev indleveret samme dag.

Kontoret for glemte ting og sager på Edinburghs Waverley-station modtager omkring 120 effekter i løbet af en uge, men det tilsvarende kontor på Glasgows "Central Station" får indbragt omkring 60. Kun omkring 20 pct. af de passagerer, der glemmer noget, henvender sig for at få deres ejendele tilbage.

Fundene er sæsonbetonede

På begge kontorer gør man en indsats for at forene ejermænd og glemt effekt, hvis navnesedler eller personligt stilede breve i tilknytning til det fundne, gør det muligt. Ellers bliver tingene opbevaret i tre måneder, før de bliver bortauktioneret.

Beverley MacFall, der leder begge kontorer, siger, at fundene er sæsonbetonede: "Vi får en del hatte, handsker og tørklæder ind om sommeren og i festival-sæsonen er det overvejende telte, soveposer, liggeunderlag, liggestole samt badedyr - endog et helt surfbræt.

"Det er ikke så meget Aladdins hule som Aladdins vaskekurv, men det er en god fornemmelse, når man kan hjælpe folk med, at de får deres ting igen, især når det har affektionsværdi," siger hun.