Hotel i Salzburgs gamle bydel

I Salzburg ligger et hotel, som samtidig er en biograf i bygninger, som kan dateres helt tilbage til 1342. Kom med bag facaden, og se hvad der ellers gemmer sig.

Bag entredøren, der også er indgang til biografen Mozart Kino, gemmer sig et fire-stjernet hotel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Altstadthotel Kasererbräu
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Gaden er smal med smukke gamle tre-fire-etagers huse på begge sider. Den gule hotelbygning kan føres tilbage til 1342 og er fredet som historisk monument. I 1526 var det »Weinhaus zum weissen Löwen« – og løverne er stadig i hotellets logo. Udefra er det bare et hus i rækken, med flag på facaden og udendørs servering under store parasoller. Men bag entredøren, der også er indgang til biografen Mozart Kino, gemmer sig et fire-stjernet hotel.

Værelserne
Er meget forskellige i størrelse og udformning (og pris) og indrettet efter det gamle hus’ muligheder. 45 i alt fordelt på både enkelt- og dobbeltværelser samt tre suiter. Hotellet blev gennemrenoveret for et par år siden og nyindrettet »moderne traditionelt«, hvor møbler i østrigsk almuestil er mikset i en moderne stil. Det giver nogle pudsige sammenstød, når man for eksempel placerer en fladskærm på et lavt vårgrønt skab fyldt med »antikke« snirklede blomsterbemalinger. Hvide vægge og ensfarvet grågyldent tæppe giver lys og indbydende stemning, og giver ro i de af værelserne, hvor de østrigske »snirkler« truer med at tage overhånd.

Mad og drikke
»Trattoria Domani«, den italienske »Bar Bal-thazar« og »Café Sezession«.

Særligt
Hotellet er også en biograf, og har tidligere været bryghus. I 1764 – dengang Mozart var en del af bybilledet – husede bygningerne et af byens 11 bryggerier. De store lokaler fra dengang blev i 1904 indrettet til byens første »Elektro-biograf« med plads til 230 personer. Biografen var byens førende, og her havde blandt andre storfilmen »Sissi« om den smukke østrigske kejserinde verdenspremiere.

Med tiden gik glansen imidlertid både af hotellet og biografen. Da de nye ejere kom til for nogle år siden, var hoteldelen faktisk næsten lukket ned, og facaden var domineret af biografen. Nu efter renovering af begge dele, afsluttet i 2008, er det omvendt. Man skal kikke godt efter skiltene, der fortæller, at her gemmer sig »Mozartkino« med to sale og premierefilm på programmet.
Hotellet har i øvrigt også en lille spa-afdeling med diverse dampbade og massører for forskellige behandlinger, blandt andet ayurveda.

Plus
Beliggenheden er uovertruffen i den stille ende af Salzburgs gamle bydel. Om natten er det kun kirkeklokkerne og nattens sidste festgæster, der forstyrrer. Der er kun to-tre minutters gang til Domkirken.

Minus
Parkeringsforholdene er ikke gode. Hotellet råder over pladser i et nærliggende P-hus. For at være sikker på, at der er plads, skal der reserveres plads i forvejen. 90 kr. pr. dag.