Hotel i London renoveres for 6 mill. kr. - pr. værelse

Det berømte Savoy Hotel genåbner i eftersommeren efter renovering til 1,7 milliarder kroner - og det er alle pengene værd, hævder ejerne

Prisen for et værelse på det nyrenoverede Hotel Savoy starter ved 3.000 kr. pr. nat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr

Savoy Hotel er måske det mest berømte hotel i London med sin fantastiske beliggenhed på The Strand med udsigt over Themsen. Men siden december 2007 har hotellet været lukket for en total renovering.

Læs også: Den store quiz om verdens berømte hoteller

Da renoveringen begyndte, var den totale opgradering af bygningen fra 1889 anslået til at vare 16 måneder og koste omkring 850 millioner kr. Men det kom til at tage 33 måneder på grund af store vanskeligheder i konstruktionen af det gamle hus og prisen anslås til at løbe op omkring 1,7 milliarder kr., skriver The Times.

Når dørene slås op på ny, formentlig i august, kommer Savoy til at rumme 268 værelser, hvoraf de 68 er suiter. Det er fem værelser mere end det 121 år gamle hotel havde inden renoveringen. Og det svarer altså til en udgift pr. værelse omkring de seks millioner kr.

Prisen for et værelse starter ved 3.000 kr., mens en behagelig nat i The Royal Suite på femte sal med storslået udsigt over Themsen skal koste omkring de 64.000 kr.

Ejerne regner med at pengene er godt givet ud, men servicen skal følge de nye og flotte omgivelser, siger hoteldirektør Kiaran MacDonald til The Times. "Konkurrencen er benhård, og vi skal simpelthen levere varen for at være et førende hotel i verden."

Savoy vil igen være stedet hvor de rige og berømte kommer for at blive set og forretningsmænd slås om et bord til frokost.