Hotel forkæler kvinder med kæreste-sorger

Virkelighedens "Heart Break Hotel" ligger i Australien. Her har hoteller en særlig "break-up-package" til kvinder med hjertesorg, der trænger til forkælelse.

Hilton i Australien er parate til at tage sig at hjerteknuste kvinder og mænd, der efter bruddet trænger til forkælelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox

Hilton-hotellerne i to af Australiens største byer, Melbourne og Sydney, tilbyder kvinder en overnatning med indbygget forkælelse til dem, der er blevet alene efter brud med kæreste eller mand. En såkaldt "break-up"-pakke

Læs også: Sex sexede hoteller

For, hvad der svarer til cirka 1.600 kr. (314 australske dollars), tilbyder hotellet et værelse med  24 timers tøsefilm, et kilo chokolade, spande med is og en tid hos en juveller, der kan fortælle om, hvordan man får lavet de smykker om, der nu kun giver smertefulde minder, så de får en ny betydning.

Josh Roberts, der er forretnings-udvikler hos Hilton i Sydney, siger, at hotellets "break-up"-pakke blev lanceret sidste Valentine's Day i erkendelse af, at årets mest romantiske dag ikke nødvendigvis er lige sjov for alle.

Den betalte budbringer
"Typisk er det veninder, der går sammen om at trøste en anden, for at muntre hende op og få hende tilbage på sporet igen," siger Josh Roberts. "Andre har benyttet anledningen til at fejre, at de er sluppet ud af et elendigt forhold, med en omgang selvforkælelse."

"Break-up"-pakken henvender sig til kvinder, men Josh Roberts siger, at der også har været enkelte henvendelser fra mænd med knuste hjerter.

I parentes bemærket, har Bernd Dressler i Tyskland oprettet et bureau, hvor han - mod betaling, naturligvis - tilbyder at være den, der på vegne af kunderne, overbringer beskeden om, at et forhold anses for afsluttet. Han betragter sin service som en ydelse i naturlig forlængelse af dating-siderne på nettet.

"Jeg ringer på. Jeg præsenterer mig selv og derefter oplyser jeg, at min kunde ikke længere ønsker at gå videre med forholdet," har Bernd Dressler sagt. "Det er meget enkelt. Det tager to minutter og det hele foregår i døren."

Sådan kommer du videre
Psykologen John Aiken, der har skrevet bogen "Accidentally Single", giver følgende tips til at komme videre efter et brudt forhold:

1. Afbryd al kontakt med den tidligere partner.

2. Sørg for at leve sundt - få motion, spis sundt - og få din nattesøvn.

3. Prøv at forstå, hvorfor det gik galt - også set fra modpartens side.

4. Bliv bevidst om, hvad der skal være anderledes, når skal have en ny kæreste.

5. Vær opmærksom på ting hos dig selv, der kan skabe problemer i et forhold og prøv at ændre dem. (Det kan være kommunikation, stil, nærhed og arbejdstider.)

6. Lad være med at hænge i fortiden.

7. Undgå kontakt med din tidligere partners sociale netværk og de steder, hvor de kommer.

8. Brug mere tid på dine egne venner og familie.

9. Genoptag dine egne interesser som du måske tidligere satte til side. Det kan være yoga, rejser eller madlavning.

10. Søg rådgivning, hvis et afbrudt forhold stadig volder problemer efter mere end tre måneder.