Hotel bygget af legoklodser

Der skal 75.000 klodser, et halvt år og en svensk ingeniør-lego-freak til for at opføre Göteborgs nye vartegn, Gothia Towers.

Gothia Towers ligger i det centrale Göteborg og er sammen med Svenska Mässan et af de største hotel- og konferencecentre i Norden. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Hvis man tror, at det kun er Billund, der kan præsentere store bygningsværker opført i små plastic-klodser, skal man tro om igen.

Læs også: Blandt grinebidere og gourmeter

For ganske vist er der mange, store legohuse i Legoland, men en af de største modeller i Norden befinder sig faktisk i Göteborg i Sverige.

Det er byens nye vartegn, Gothia Towers, der er opført med 75.000 legoklodser og  10.000 vindueselementer. Modellen er knap to meter høj og tre meter lang og udstillet i lobbyen under de rigtige Gothia Towers - eller rettere sagt to af tårnene. Det tredie åbner først i 2015.

Bag lego-byggeriet står den svenske ingeniør og lego-fan, Johan Sahlström, som til daglig arbejder i Volvo, men når han har fri slapper han af ved at bygge modeller med sine over en million klodser. 

Gothia Towers ligger i det centrale Göteborg og er sammen med Svenska Mässan et af de største hotel- og konferencecentre i Norden.

For tiden er Bella Sky hotel i København med sine 814 værelser det største hotel i Norden, men den titel overtager Gothia Towers, når sidste tårn åbner i januar 2015. Da vil hotellet, som i dag har 500 værelser, nemlig få 1.200 værelser.

Læs også: Disney World er også for voksne