Hop nøgen i de danske bølger

Badesæsonen nærmer sig, og naturisterne er på banen med gode råd til mennesker, der gerne vil bade og sole nøgne

Organisationen Danske Naturister er klar til sommeren og har opdateret en 2010-version af www.strandguide.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Må man egentlig bade nøgen på de danske strande? Ja, det må man godt, bare man viser hensyn til andre badegæster, der foretrækker at sole og bade med badetøj.

Læs også: Verdensrekord i nøgenbadning

Organisationen Danske Naturister er klar til sommeren og har opdateret en 2010-version af www.strandguide.dk, hvor man på dansk, engelsk og tysk kan få information om naturisme på de danske strande.

I strandguiden er der information om gode strande i nærheden af ferieboliger, campingpladser og feriecentre, og der er kort, kørsels- og parkeringsvejledning.

Næsten alle strande
”Badning uden badetøj er almindeligt på de danske strande. Og det uden, at der er sat skilte op. Det er simpelthen fordi, at det er helt i orden at hoppe i bølgerne uden en trevl på kroppen på næsten alle strande. Bare man viser hensyn. Men mange mennesker, både turister og danskere, er ikke klar over, at det er sådan det hænger sammen,” siger Thomas Asferg, som er formand for Danske Naturister.

Danske Naturister har også lavet en folder ”Naturisme på stranden i Danmark”, som er på dansk, engelsk og tysk. Den er allerede lagt ud på mange turistbureauer. Her får turisterne svar på deres spørgsmål.

Se også: Første nøgen-hotel i Tyrkiet