Hollywood raser: Bliv væk fra vores skilt

Satellit-navigering har gjort det let at finde frem til det berømte Hollywoodskilt i bakkerne over Los Angeles - til stor fortrydelse for de lokale beboere.

Beboerne har nu sat skilte op med ord som "Advarsel - turistfri zone - alle turister skal forlade området". Fold sammen
Læs mere
Foto: Robyn Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skiltet er berømt over hele verden og har i årevis trukket masser af turister til bakkerne ved Los Angeles, USA, men nu synes de lokale beboere, at det er blevet for meget.

Læs også: Hollywood-skiltet i fare

Og grunden er ifølge de samme lokale GPS-navigering, der har fået horder af turister til let at finde vej til toppen af bakken og skiltet.

Beboerne har nu sat skilte op med ord som "Advarsel - turistfri zone - alle turister skal forlade området". "Turister vader rundt midt på vejene, deres biler holder ulovligt, og de står bare stille og glor," siger beboeren Ronald Page til bladet DailyMail.

Blokerer vejen
De lokale er også nervøse for, at udrykningskøretøjer ikke er i stand til at komme forbi de mange turister i bil, men det afvises af den lokale brandchef, der ikke mener at Hollywood er mere udsat end andre småsamfund i bakkerne.

Omvendt siger guiden Tim Eggers fra Star City Tours til bladet, at Hollywood-skiltet er et internationalt vartegn, og det skulle beboerne måske have tænkt på inden de købte hus i området.

Se også: Verdens bedste vartegn