Hold en fridag fra skiliften

De fleste på skiferie parkerer bilen og bliver det sammen sted en hel uge. Men hvorfor ikke tage på en dags udflugt? I Obergurgl/Hochgurgl i Østrig er der flere gode udflugtsmål.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste på skiferie parkerer bilen og bliver det sammen sted en hel uge. Men hvorfor ikke tage på en dags udflugt? I Obergurgl/Hochgurgl er der flere gode udflugtsmål, som kan nåes inden for en time i bil eller bus.

1 - Den store ski-metropol
Sölden er på få år blevet en af danske skiløberes foretrukne destinationer i Østrig. Byen ligger godt en halv times kørsel ned ad bjerget fra Obergurgl.

Her er der 146 km. pister at løbe rundt på, to gletschere – Tiefenbach og Rettenbach – og hele tre tinder over 3.000 meter.

På hver af de tre tinder, som samlet kaldes »Big 3«, er der udsigtsplatforme, hvorfra man kan beundre bjerglandskabet.

I Sölden er der langt flere mennesker end i Obergurgl, der bliver kørt stærkere, ligesom der er masser af afterskiing med ølskvulp og høj musik.

Pisterne er fantastiske, liftsystemet super moderne og en tur ud på den spektakulære Tiefenbach-platform, som hænger i to stålwirer, glemmer man ikke lige med det samme.

Længste piste er 12,8 km. og har et fald på 1.873 meter. Mine ben, hvad vil I mere?

Liftkortet fra Gurgl er desværre ikke gyldigt her, så man må punge ud. Et dagskort koster 300 kr. for voksne og 150-200 kr. for børn afhængig af alder.

Info: www.soelden.com

Den lille bjergby
Har man lyst til idyl og stille skiløb i miniformat eller til tourskiløb, så tag til Vent. Den idyllisk beliggende landsby, som ligger en halv times kørsel fra Obergurgl, er om sommeren et attraktivt vandrested – man kan blandt andet gå til Italien herfra. Om vinteren er her masser af spændende muligheder på tourski, hvis man ikke vil bruge en dag på pisterne – 15 km. og fire lifter.

Ruterne på tourski varierer i længde og tager fra to til otte timer. Turene kræver særlige tourski og støvler, og er man ikke erfaren i denne disciplin, skal man hyre en bjergguide.

Turene byder på fantastiske oplevelser. Man løber gennem uberørte landskaber med gletchere, alpetoppe og fantastiske udsigter.

Man kan også overnatte i hytter i området, og den såkaldte Venter Skirunde, hvor man over flere dage når omkring følgende bjergtoppe: Wildspitze, Weißkugel, Similaun, Fineilspitze og Fluchtkogel hører til blandt de klassiske skiture på linje med den berømte Hautes Routes fra Zermatt til Chamonix. Skiskolen i Vent arrangerer forskellige ture.

Info: www.vent.at

Store badedag
Hører du til den neurotiske type, der skal have alt ud af den årlige ferieuge og VIL stå på ski fra liften åbner til den lukker, så læg den dårlige vane på hylden og brug en halv dag i Aqua Dome i Längenfeld.

Det fantastiske badeanlæg ligger godt en times kørsel fra Obergurgl og er mere end turen værd.

Efter nogle timer i de udendørs bassiner – et af dem med 40 grader varmt vand, rulning i sne, svømning i indendørs bassiner og ophold i diverse saunaer og såkaldte stillerum (shhh.), kommer man ud og føler sig som nyfødt.

Saunaafdelingen, som er nøgenområde, er en oplevelse for sig. Her er alle mulige former for saunaer – en af dem i to etager, dampbade og varmerum.

Grundprisen for voksne er 120 kr. for tre timer – plus 75 kr., hvis man vil have adgang til det store saunaområde. Der er særlige familiebilletter (grundprisen er 425 kr. for to voksne og to børn), og man kan desuden købe sig adgang til forskellige fitness og spabehandlinger.

Info: www.aqua-dome.at