Hogwarts rejser sig i Orlando

Harry Potters troldmandsverden er ved at blive skabt i Universal Orlando Resort og ventes at åbne til foråret med nye forrygende forlystelser.

Slottets ydre er ved at tage form, og de mange tårne stræber allerede mod himlen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ©2009 Universal Orlando. All Rights Reserved.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forlystelsesparken Universal Resort Orlando afslørede sidste efterår planerne for en gigantisk satsning: Opbygningen af intet mindre end selve Hogwarts, troldmandsskolen, som Harry Potter gjorde verdensberømt. Og nu stritter slottets mange tårne mod himlen i Florida.

Hele projektet har været omgærdet af stor hemmelighed, men i takt med at byggeriet skrider frem på de 81.000 kvadratmeter, røbes lidt flere detaljer.

I begyndelsen vidste man kun, at selve slottet skulle opføres, og at der inde i de mystiske gange ville blive bygget en helt speciel rutsjebane med navnet Harry Potter og Den Forbudte Rejse. En rutsjebane, der angiveligt skal give Harry Potter-fans en enestående tur.

Læs også: Hello Kitty-tempel i Japan

Men nu er sløret for, hvad der skal ske, altså løftet lidt mere. Mugglere, almindelige dødelige, kan glæde sig til nye og grænseskridende oplevelser, som aldrig er set før, skriver Dailymail.co. Der bliver bl.a. tale om vilde rutsjebaner, der skal illudere at flyve rundt i Hogwarts mærkelige verden.

Snup en drink på The Three Broomsticks pub
Universal er stadig ret hemmelighedsfulde med hensyn til, hvilke oplevelser multi-attraktionen får, det må vente til åbningen i foråret. Men det røbes, at gæster snart vil have mulighed for at vandre rundt i landsbyen Hogsmeade og snuppe en drink på The Three Broomsticks pub. Eller i Hog`s Head pub, hvor man kan nyde en smør-øl eller den særlige pumpkin juice.

Det bliver også muligt at købe en vittighed i Zonko`s vittigheds-forretning og forfatteren til Harry Potter-serien, JK Rowling, siger selv til bladet: "De planer jeg har set, ser utrolig spændende ud, og jeg tro ikke Harry Potter-fans bliver skuffede."

I lyset af den økonomiske nedtur er det meningen, at Hogwarts skal give Univeral Resort Orlanda et ordentligt spark fremad. Konkurrencen er hård i forlystelsespark-byen Orlando og henne hos naboen Disney World er de på vej med en 3-d Star Wars attraktion.